söndag 30 september 2012

Att minnas sommaren!


Hejsan i kvällningen!

Nu när det är lite höstkyligt ute med regnskurar lite då och då under dagen , så är det härligt att bläddra runt bland sommarbilder.

Det är så skoj att stå och måla under solens strålar en ljuvlig sommardag. Här är det köksfönstret som får sig en ansiktslyftning.På landet kan det vara bra med små tofflor att hoppa i och ur mellan allt spring hit och dit. Älskar att vara där och att vistas utomhus stor del under dygnets timmar.


Tofflorna inköpta hos Göksäter på Orust , min barndomsö.
Hoppas ni får en fin vecka 40.
Kram

fredag 28 september 2012

Ibland hittar man just det man behöver på auktioner

Hejsan!

Var ju på auktion för ett tag sedan. 
Ett av fynden var denna söta fotogenlampa som passar så fint i stugan både inom och utomhus.


Ett annat fynd var en låda med allsköns prylar i, bla väldigt fina servett manschetter i rotting, men även dessa små påsar som innehöll


griffelkritor som jag i somras trodde att jag lätt skulle hitta i en bokhandel, men icke.
Nu däremot när jag minst anade det och inte alls letade då dök de upp, dessutom i små påsar och minst 20 stycken med cirka sju kritor i var och en.


Hängde dem på tavlan i väntan på nästa sommar då får vi komma på en fiffigare upphängnings anordning någonstans i närheten av tavlan.Önskar er en fin helg.

KRAM

måndag 24 september 2012

Äpplemos på G


Hejsan!

I år fick vi ju inga körsbär, krusbär på landet, äpplen däremot har vi gott om. Tagit hem kassar i två omgångar nu. En hel del har blivit juice och igår gjorde jag äpplemos. vet ni hur lätt det är med hjälp av denna maskin, hur lätt som helst och snabbt gick det. 


Äpplen på alla fat här i stan. 


Här har vi den magiska maniken, så underbar uppfinning. Sköljde äpplena, delade dem i fyra delar och ned i en kastrull med väldigt lite vatten. Snabbt uppkok och sedan koka dem mjuka på väldigt låg värme. Gick väldigt snabbt, ca tio minuter så var det klart att stoppas i maskinen.


Här ser ni på nedre delen kommer moset rensat och klart. 


Här kommer allt rens, hela skrotten, pinne, kärnor hela rubbet. Skruvkorken som ni ser får man ibland reglera skruva upp och ner för annars kommer även det goda moset ut den vägen.


Här öser man i de kokta äpplena.


 Askorbinsyra och socker öste jag i  under tiden som moset rann ned i bunken.
Blev sex burkar , en smakade vi av till älggrytan igår och det var smaskens.

Trodde väl aldrig att jag skulle klara att göra eget mos, men tack vare svärmors mosmaskin så gick det ju:)

KRAM

torsdag 20 september 2012

Höstplantering


Hejsan där ute i höstrusket!

I helgen var vi en snabb sväng upp till landet. Det var riktigt fina sensommardagar, solen sken och vi kunde sitta ute och äta både frukost och lunch. Jättehärligt.
Vi åkte upp för att klippa gräset och för att trycka ner lite lökar i jorden, så vi får en blomstrande vår nästa år:) 
Dessa tre löksorter åkte ned i jorden, benmjöl, kompostjord och lite vanlig jord och vatten så nu hoppas jag de artar sig fint i rabatterna. Valde dessa sorter eftersom de inte är så Rådjursvänliga.


Den här fina silver ek? heter den så har jag haft i blomlådan hela sommaren . Nu fick den åka med hem till stan eftersom vi inte riktigt vet hur många fler turer det blir till landet, vi skall ju åka utomlands i höst så kanske hinns det endast med en eller två gånger till.


Troligen ser det ut såhär i vår trädgård där uppe nu, jag har egentligen ingen aning om vad det är för blommor, skulle kunna vara höstkrokus. Hur som är de väldigt fina och pryder trädgården så fint. Hon var duktig på att ha en blomstrande trädgård Elisabeth.

Ha en fin fredag imorgon. Nu skall här ätas middag och sedan blir det en sväng med goa väninnan på stan.Vill ni se fler fina höstplanteringar kika in på Fabriken.
KRAM

söndag 16 september 2012

Att älska sockerlådor

Hejsan denna söndag!

Visst är sockerlådor alldeles speciellt fina och praktiska,finns mängder av användningsområden. JUST nu målar jag en i vit färg som jag skall sätta hjul under som skall stå i mitt vardagsrum hemma i stan, tyvärr funkar ju inte min andra blogg så vi får se om den visas någongång. Här kommer lite andra sockerlådor som används till:
Att ha vedträna i, två stycken lådor som staplats ovanpå varandra, dålig bild tyvärr men alla blev mörka får ta en bättre en annan gång.


Plantera blommor i och ovanpå.


Vackra stilleben ovanpå som här ett flaskstilleben.


Någon som smet framför just i rätt ögonblick:)

Ha en härlig söndagskväll, det skall jag ha tillsammans med stryktvätt:)

KRAM

torsdag 13 september 2012

HALLEN och mirakelmedel finns


Hej alla !

Hallen är för mig en plats som helst skall vara praktisk och inte så gräsligt ful som den vi haft på landet:), den skall även se bebodd ut. Panel är ju superbra , lätt att måla över när helst som andan faller på och det gjorde den i somras.

Ett steg in och titt till vänster så ser det ut så här:)
Välkommentavlan med rosorna har jag broderat och ramat in, skall få en plats i hallen så småningom.


Precis innanför ytterdörren till vänster ser man den här dörren som leder in till en liten skrubb, där det både finns dammsugare, utomhusspels attiraljer, grillkol och fiskespö.


På väg upp. All panel som ni ser skall bli vit, den gröna trappan skall bli i en ljusblå nyans och trappräcket + den tjocka pelaren till vänster skall få en lite mer kornblåaktig färg.


Uppe! Här ligger redan en blå trasmatta och väntar på att bli matchat:) med räcke och trapp. Trasmattor är något som jag har gott om i mitt liv.Tvättade först hela panelen med målartvätt. Härligt att slippa använda slipmaskin och damma ner hela huset. Mitt nya mirakelmedel som skall användas här hemma också på diverse ställen.


Grundfärgen på plats nere i hallen.Nu är det grundat och målat två gånger med slutfärgen , nästa sommar får jag köra på med allt det blåa.Snyggare hallar kan ni hitta på Fabriken.

KRAM

onsdag 12 september 2012

Om du vill se sjöar, skog och vackra vyer. Ta en tur med dressin i Dalslands vackra natur.

Hej!

En dressintur en lagom varm dag blev det i somras. Gillar man sjöar och skog så är naturen mellan Bengtsfors och Gustavsfors oslagbar. Du kan fortsätta med dressinen ända till Årjäng om du vill.
Väldigt vackert, på tillbaka vägen blev det ett stopp på denna klippa för en fikastund.

Vackert.


 Framme i Gustavsfors, efter 2,5 mils cyklande.Hela gänget på väg tillbaka till dressinerna, efter en lite matstund i Gustavsfors.

HÄR och HÄR kan du läsa mer om dressinturer om du vill göra en liten cykelutflykt på järnvägsspår.

måndag 10 september 2012

Åtminstone lite större än en näsdukser jag sa maken när jag la ut dem på pallen.


Hej!
Ja den är färdig min lilla palldyna, blev ganska så söt och betydligt finare än en näsduk:)
Helst skulle jag vilja klä in hela pallen i mormorsrutor, såg i en virkbok en cykel som var helt täckt med mormorsrutor och då är väl en liten pall ingenting. Grejen är den att jag inte är helt på det klara med hur det skall gå till, men det kanske jag kommer på så småningom. Om inte så är jag nöjd med en dyna till ovansidan.


Slutresultatet får jag visa en annan gång.
Ha det gott!

KRAM

torsdag 6 september 2012

Att leta Thé burk


Hejsan!

Älskar ju att springa runt i inredningsaffärer och har länge spanat på olika Te burkar/ lådor . I sommar var det nära att en låda från Göksäter fick följa med hem, men som tur var inte för under Karlstadstrippen hittade jag den här istället och den gillar jag skarpt.


Såå fint att kunna se vilka olika te sorter som finns.

Ha en fin dag, här skiner solen och det är helt vindstilla. Tror jag skall ägna mig åt sådana skojsigheter som fönstertvätt.

KRAM