söndag 25 november 2012

Söndagsbilden


och mer bus, på söndagar kan få busa tycker jag. Skall verkligen göra ett ryck till veckan och försöka hitta fotona på våra närmsta grannar på landet. I väntan på det får ni hålla till godo med dessa bilder. Dagens bilder har endast två saker gemensamt med Dalsland och det är att det är lantligt och vackert. Bilderna är från Syd Afrika, i närheten av Johannesburg som ju är en storstad som har ett farligt rykte. Människorna i staden har mycket höga staket runt sina hus, sover oftast med en pistol bredvid sig och vistas sällan ute när det är mörkt. För övrigt är det som ni ser mycket vackert och har för mig att detta var något slag av Nationalpark .

Här gäller det att se upp, inget vidare att fastna i dessa taggar.


Vad händer egentligen med veckans alla dagar, det är ofta torsdagar och söndagar tycker jag men dagarna där emellan tycks jag inte hinna blogga alls. Skall försöka göra ett ryck i veckan, nu har det mesta lugnat ner sig så nu skall jag försöka hålla ett jämnt och lugnt tempo i mitt liv så inte saker och ting hopar sig. Men visst går tiden väldigt snabbt. Det gäller verkligen att ta vara på stunderna och njuta också av allt fint som händer.

Önskar er en skön söndag .

KRAM

onsdag 21 november 2012

Glöggkväll i stugan!

Förra året firades första advent i stugan. Kallt men mysigt när vi eldat och fått upp värmen.


Sötaste tändsticksasken som jag har, fick jag för några år sedan av en kollega i julklapp. Hon hade gjort tomtarna själv och satt på ovansidan asken. Goaste Vivvi som genom åren blivit en stor inspirationskälla för mig.


Glöggskedar inköpta på auktion för länge sedan.


Sötaste mandel och russinskålarna köptes förra hösten i Ullared under tian stycket.


Goa Dalslands vännerna kom på besök och då hade vi en mysig glöggkväll tillsammans, att kalla det glöggfest är kanske att ta i, men mysigt var det.


Ljus under glögg grytan så glöggen håller sig varm.


 Blossa glögg under wellpappen och rosetten.Detta får bli mitt lilla bidrag till torsdagens tema Glöggfest. Vill ni se hur andra festar till det med glöggen kika in hos fabriken.
KRAM

söndag 18 november 2012

Födelsedagsbarnet


får bli mitt bidrag till söndagsbilden idag. Vår älskade lillprins Shadow fyllde två år i veckan som gick. Passar bra eftersom vi firat tre födelsedagsbarn denna helg, ingen av dem var dock utav kattsläktet.
Shadows födelsedag kom lite i skymundan för livet i sig, så nu kompenserar jag honom, han spinner som tack här bredvid:) 


Jaktinstinkts driften är påslagen, alltid redo för en liten jakt.
Bilderna är från i somras. 


Hoppas ni får en bra start på den nya veckan imorgon, här rullar det på i 170 känns det som. Ligger lite efter i allt som jag vill ha gjort, blir ju lätt så när helgen försvinner i kalasetstecken. Det är ju alltid trevligt, men nästa helg skall jag bara vara hemma och ha det lugnt och göra sådant som jag vill. Småfixa i hemmet måla ett skåp och lite annat småpill, längtar.

Vill ni se fler söndagsbilder kika in på fabriken.

KRAM

onsdag 14 november 2012

Trasmattornas hus

Textilier som är dagens torsdagstema hos Fabriken, kuddar finns några stycken av i stugan av det romantiska slaget.
Kuddarna med rosa rand runt kanten är köpta i Mellerud, därefter Indiska och den med virkad rosbård på kommer från hemslöjdsbutiken i Håverud. Rund prickig kudde från bästa inredningsaffären   Noll54 i Karlstad. I botten på kökssoffan ligger en lång dyna, som är ihopsydd på ovansidan av två stora kuddfodral, det är den som är i rosa rutmönster som syns lite här och var på bilden. På undersidan är det öppet så att jag kan ta ut dynan och tvätta fodralet om så skulle behövas. De två vita kuddarna som ligger på sängen minns jag inte var jag köpt.


 Kuddfodral kan även användas med en tunnare dyna i som trädgårdsdyna. Brukar ha kuddar även ute i alla trädgårdsmöblerna på sommaren, vilket i sommar gjorde att jag fick hejdlöst mycket motion i ett försök att hålla alla kuddar , dynor och filtar torra.Mannen i huset tyckte att det var ganska roande:) det var ju en ganska så skvättig sommar i år. Men nästa år kära vänner då är jag helt säker på att jag kan låta dem ligga ute hela sommaren. 


 I gästrummet ligger alla kuddar under överkasten. Här bli nog fint så småningom med massor av nya kuddar, tills dess förgyller gosiga plädar överkasten. Plädar är ett måste, är så skönt att gosa in sig i framför brasan tills man får upp värmen i stugan. 


Nämen titta vad har vi här då? En blå Kinamatta som för länge sedan var vardagsrumsmattan hemma i stan, har fått flytta till landets vardagsrum. Enda mattan i stugan som inte är en trasmatta.Trasmattormas hus kan man verkligen kalla vår stuga. Vi har trasmattor i vart enda rum, många av dem har Elisabeth vävt och en och annan kommer från min släktsida.Alla mattor med inslag av blåa toner i sig.


Här har vi en av kuddarna i yngsta pärlans säng. Jag har sytt den av lakansväv, strukit på bilden och sytt i rosa sidenband att knyta med i ena sidan. ( Syns lite av dem på höger sida)


Önskar en er fin dag. Så klart vill ni se fler textiltips kika in på Fabriken.

KRAM

söndag 11 november 2012

Våra närmsta grannar på landet


hade jag tänkt ni skulle få träffa denna söndag, men hittade ej bilden nu i all hast. Hittade istället dessa bilder som vi tog 2004 i vår skog och på sätt och vis är ju dessa  snyggingar också våra grannar.


Skogens konung får bli söndagsbilden idag, vill ni se fler bilder kika in här.

KRAM

lördag 10 november 2012

Sunnanmon marknad i Sunnanå

var vi på förra sommaren. Vilken mysig marknad med mängder av hemslöjd och annat smått och gott.

Kolla in hatten. Är den inte underbar så säg!
En riktigt, härlig marknadsdam.


Trasmattor i alla dess kulörer.


När jag blir gammal( det är väl då jag kommer få massor av tid över) då skall jag pärla små ur söta svampar och polkagrisstänger till jul:) helt ljuvliga är de och den lilla musen som ni hittar högt upp på vänster sida av bilden fick komma och bo här hos mig.


Kanske lite inspirationstavlor för den händiga.


Kryddgrönt fanns för den som så önskade.


Och titta de hade tänkt på mig igen:)


Det tar nog väldigt lång tid att få till de här fantastiska leksakerna, mycket pill.


Must av alla de slag och


marmelader och sylt.


Här står vi och kan inte riktigt slita oss från alla skålar, brickor med vackra decoupage mönster på.Vill ni läsa om hur det var när marknaden togs upp på nytt 1983, kika in HÄR.
Ha en fin lördagskväll.
KRAM

torsdag 8 november 2012

Sovrum

som är fabrikens torsdagstema idag. Hur vårt sovrum växte fram har jag ju visat här. Det här är ett sovrum som jag verkligen älskar. Det är egentligen det första rum som jag och maken gjort helt från scratch utifrån vår alldeles egna smak. Ett sovrum tillbringas ju den mesta av tiden i sovandes, men det är ändå viktigt att det är fint, mysigt och roingivande tycker jag. Här sover vi ljuvligt gott. Idag fick jag alltså fundera ut om det finns något nytt som ni inte sett där inifrån.
Vad jag kom på var gardinen som är sydd av ett örngott.
O.M står för Olga Möllman en dam som jag tror var makens mormors mor. 


Här hänger den över vårt lilla fönster alldeles ovanför sängen, om vi reser oss upp i sängen och tittar ut ser vi sjön långt där borta. Mysigt är det , ser ni den?


Köpte ju ett gäng med gamla kort på en auktion för något år sedan och en del av dem har kommit till användning just i sovrummet.
Först hängde jag några över den gamla spegeln.


Jag köpte en spetsbård och satte upp på ena garderobsdörren.Garderoberna är inbyggda på ett trevligt sätt och räcker bra till mig och makens behov i klädväg under sommaren. 


Sedan fästes ytterligare några foton på bården, först hade jag tänkt att göra likadant på den andra dörren, men kände mig rättså nöjd med endast en bård. Ibland kan det ju bli för mycket av det goda, men kanske att jag ändrar mig så småningom.


Beslagen på dörren är gammelmodiga av det romantiska slaget och kommer från Beslagsspecialisten. Vill ni bli mer sovrumsinspirerade, kika in till Fabriken

Ha en härlig fredagsdag imorgon.
KRAM

tisdag 6 november 2012

Mycket blir vitt

HEJ!

Det sista som målades i stugan i höst var denna hylla. Mycket av det som jag målar på landet går i vitt, troligen för att det mesta är så gammalt där och då känns det extra fräscht med vitt. Så här långt har jag hunnit , nu funderar jag på vad jag skall ha för motiv på den . Något vackert blommotiv eller kanske endast text med någon fin färgbård runt kanterna.


Nu får den ligga och vänta på våren, så jag har ju en stund på mig att fundera ut hur jag vill ha den och i vilket rum den skall vara.

KRAM

måndag 5 november 2012

Så här kan det gå en helt vanlig vardag i ens liv,


Hej!
(Detta inlägg skrevs torsdagen innan vi skulle åka på semester och Fabrikens torsdagstema var Barnrum, jag skulle precis lägga in det och då gick strömmen i hela Partille så kan det gå en helt vanlig dag i ens liv.Därav inget bidrag från mig denna torsdag. Dagen därpå skulle vi åka till Gran Canaria så inget bidrag i torsdags heller. Tänkte dock att eftersom inlägget nu finns kan jag väl visa det idag istället.)

Barnrum som denna dag är Fabrikens torsdagstema.

En gång för länge sedan fick jag och bästa väninnan för oss att vi skulle gå en kurs och lära oss att måla på trämöbler.

Just då var min yngsta pärla ganska liten därför målades på hennes möbler Beatrix Potter motiv. Jag målade även en kornisch som står i något hörn fortfarande med de söta små kaninerna och mössen på. Hela rummet var som en Beatrix Potter värld med matta, tavlor, böcker och allt:)


Äldsta pärlan fick blommor på sina möbler, nu är dessa stolar allt som är kvar av barnrum här hos oss.
Står så fint i deras rum på landet, med skavanker och lite mindre färg på.Äldsta dottern föreslog att jag i skrämselsyfte skulle visa hur ett tonårsrum kan se ut. Vi skojade lite om det och jag sa att det vore väl synd att avskräcka människor från att skaffa barn:) Jag är en sådan där mamma som slutade städa deras rum när jag ansåg att de var fullt kapabla att klara det själva. Därför är det oftast inte så städat i deras rum, men de kan om de VILL och är väldigt bra på mycket annat och inte skall de väl bo i mitt hem hela livet heller. Jag är dock glad så länge de gör det och hellre lite skit i hörnena än ett rent helvete:) Kika in på Fabriken om ni vill se mer söta rum och barnideér.

Ha det nu så bra alla, nu skall här ägnas en stund åt mig själv eller rättare sagt jag skall ägna en hel vecka åt mig själv , helt utan städning över huvudtaget.

KRAM 

( Vet ni vad jag nu är såhär i efterhand? Oerhört tacksam över att vi har el som förenklar livet för oss som lever nu och vad jag var tacksam för just då var att jag redan packat min väska till skillnad mot mina två medresenärer som fick springa runt och packa till levande ljus. ) 

KRAM IGEN.

söndag 4 november 2012

Busig söndagsbild

Hej igen!

 Får man göra så här? har ju inget med min sommarstuga att göra men det är ju snart jul så en underbar blomma  röd och vacker " Flamboyant " från Amadores där jag tillbringat sista veckan får bli dagens söndagsbild. Själva trädet härstammar från början från Madagaskar.


Ja så kan det bli när man nyss kommit hem och inte kom på att det fanns något som heter Söndagsbild förrän det nästan var för sent:)
Vill ni se fler underbara bilder kika in på Fabriken.

KRAM