söndag 30 juni 2013

Lev vackert!


Första semesterhelgen avklarad, en regnig dag och en helt fantastiskt varm och solig dag. 31 grader har vi jobbat i idag i trädgården på landet, bränt mig lite här och var. I fortsättningen skall jag kolla vädret så solkrämen kommer med:)
Hunnit med en massa roligt bla varit i en nyöppnad affär och köpt denna underbara bok som jag kikat på i Uddevalla för ett tag sedan.


I fredags köpte jag helt självsvåldigt denna tapet till stugans minsta rum. Vi brukar åka alla fyra och runt i varenda tapetaffär och det kan ta tid innan vi hittat en tapet som alla fyra gillar. I fredags åkte jag till Rusta och tog hem den här blåvita tapeten, den heter lantliv så den passar ju bra mer lantligt än vår stuga kan det väl knappast bli. 

Imorgon skall jag visa lite bilder från affären som jag köpte boken Lev vackert! i, en helt underbar affär.
KRAM

torsdag 27 juni 2013

Sommarfeeling

Hejsan!

Junimånad har här varit en härlig månad med släktkalas, haft goda vänner på besök, firat midsommar så klart och en hel del tid har gått åt till att hinna med att njuta av allt det vackra i trädgården just nu. Nu är det Pionerna som precis slagit ut och de är i mitt tycke en av de vackraste blommor som finns. Tre buskar finns i min trädgård, två av dem ser ni i vasen på bilderna. Yngsta pärlan fick ny byrå och bricka från Ikea och idag har hon pyntat brickan med lite rosa fägring.  Har även hunnit med ett besök till Ullared. Massor av fint fick följa med hem, det mesta jag köpte skall jag ha i stugan på landet. Nästa inlägg får bli ett Ullareds inlägg, kanske redan imorgon för vet ni, idag gick jag på semester, underbart, ljuvligt, härligt . Jag är så glad.
Vill ni se moodboards för Juni klicka in på Fabriken.
.
KRAM

måndag 24 juni 2013

Trädgårdsönskningar

Hejsan!

Jag är så glad över alla dessa Lupiner som blommar på landet, sprider sig och kräver minimalt med skötsel.
Jag skulle så gärna vilja ha en punkrande trädgård med blommor som avlöser varandra, jag antar att det måste få ta tid och inte är gjort i en handvändning.
Tror jag skall ägna följande vinter åt att lära mig lite mer om växter och trädgårdsskötsel, ta reda på vilka växter som gillar leriga jordar osv... Inte Lavendel i alla fall, jag tycker mycket om snöbollsbuskar undra vilken jord de trivs i.


Så här har en väninna det vid sin stuga, vackert och enkelt mjölkkannor fulla med blommor vid en mjölkkärra. Får springa runt på loppisar i sommar kanske och söka igenom säljsaiter så kanske jag också hittar lite fina saker till trädgården att plantera i.
Hur vackert är det inte med gamla mjölkkannor? oerhört tycker jag.


Gamla vagnshjul står också högt upp på min lista.


Hoppas ni har en fin dag. Tre dagar kvar sedan går jag på semester och det skall bli underbart.
KRAM

söndag 23 juni 2013

Våra midsommarkransar

är allt som återstår av årets midsommarfirande, ja och så många härliga minnen förstås.
Min yngsta pärla skulle ha en krans bestående av rosor. Hon har pratat om det i så många år nu så i år fick hon sina hett efterlängtade rosor, kransen är tillverkad av henne själv efter konstens alla regler:) Hon satt i bilen på väg till Lysekil och läste om hur man enligt någon skall göra med små buketter runt själva björkkvisten. Hon försökte även instruera mig, men jag gillar när saker och ting går undan så jag gjorde som jag alltid gjort, band blommorna utefter björkriset . Sanningen att säga så blev hennes perfekt och min blev en aning för stor men, men vad spelar det för roll om hundra år. Vi var i alla fall båda nöjda och glada och det är ju huvudsaken. 


Nu har vi fått gäster så nu går det inte an att jag sitter framför datorn.) För fler söndagsbilder kika in hos Fabriken.
KRAM

torsdag 20 juni 2013

Midsommar i Lysekil


Tjohoo!
lediga dagar igen.
Bilder från midsommaraftnarna 2010, 2011 och 2012.2010 var det varmt och strålande solsken, de två nästkommande åren regnade det på själva midsommaraftonen men var varmt och härligt på midsommardagen. I år verkar inte bli annorlunda, tredje gången gillt kanske men jag hoppas på det här:)
Blomsterkransar gör vi till oss flickor.

Blåklint vackraste midsommarblomstren på bordet.


Vit sommarklänning:)


Promenad ner till havet.
Midsommarstång i all sin prakt.


Sol, vila och sköna stunder att minnas och njuta av.


Firar man midsommar i en liten stuga vid havet i Lysekil så har man havstema på dukningen.
Vackra blommor, sill och grillat kommer det bli även i år.


Självklar efterrätt.
Allt det här hoppas jag på


men skall vi tro på väderleksrapporterna så blir det så här, vår grillmästare får grilla under parasollen även i år. Vad jag vet är att oavsett vädret så har vi underbart sällskap av våra fina, roliga vänner som bjudit oss till sin stuga. Mysigare och trevligare kan det inte bli.


För mer midsommarfeeling kika in hos Fabriken.
Önskar er alla en härlig och trevlig midsommar var ni än befinner er.
Kramar.

söndag 16 juni 2013

Växthuset äntligen på plats

Hej!
Söndagsbilden en mycket dålig sådan får bli på växthuset på landet som äntligen är på plats. Inte klart så klart eftersom det måste samsas med alla andra projekt som pågår samtidigt i detta hus:),


eller snarare sagt i våra hus. Just nu bygger mannen ett vedförråd bakom vårt uteförråd, vi måste ju ha någonstans att förvara all ved som vi släpar hem från landet. Samtidigt sätter vi upp ett nytt badrumsskåp, byter brädor i dotterns säng, gör ny uteplats på baksidan och så skall vi måla brädor till balkongen som helst skall sättas upp innan sommaren är över. Det är i alla fall skönt att ha saker att göra och framförallt att man kan jobba. Det får man vara tacksam över. För fler söndagsbilder kika in på Fabriken.

KRAM

lördag 15 juni 2013

Tänkte ge er några filmtips:)

Hejsan!
För några veckor sedan såg vi tre filmer som alla var helt ok, tänkte jag skulle tipsat er om dem. En av dem var " Mammas pojkar" en väldigt rolig och lite tänkvärd tycker jag nog, lite parodi på hur en mamma kan vara:).
Det var innan jag såg den här filmen, nu är mitt enda filmtips till er "Berättelsen om PI" har ni inte sett den så se den. De allra flesta filmer bleknar i jämförelse med denna otroligt gripande berättelse med helt underbart vackra bildvyer. En fantastisk film helt enkelt, är man känslig så kommer det tårar så var beredd. 


 Tack till dig du underbara för din fina kommentar om att jag är en mjuk människa. Jag kan vara kantig om det behövs och inte en enda tår kom det under filmens gång på mig. Tror livet har härdat mig:)
Apropå mönster hur ljuvlig är inte denna klänning, både fjärilar och blommor bättre kan det knappast inte bli. Klänningen bärs av en liten underbaring som talar om för mig att hon älskar mig ungefär tre gånger/dag, hur rar som helst. Då blir man i alla fall mjuk i hjärtat.


Hoppas ni har en fin helg. Vi är precis hemkomna från  havet, åt kvällsmat ute vid Smitten vårt badparadis. Idag var det dock en aning blåsigt, men vi hann äta upp och nästan ta oss tillbaka till bilen innan regnet kom över oss med blixtar och dunder.
KRAM

torsdag 13 juni 2013

Mönster

Hejsan!

Här kommer mina favoritmönster: spets, hjärtan, djurmönster och blommönster. 
Min favoritblus i brodyrmönster från " Uldahl"


Korkmönster, letar man noga hittar man små ord här och var.


Blommönster är favorit på tapeter.


Sedan finns ju de mönster jag minst använder men som kan vara väldigt snyggt och stilrent hos andra ränder, rutor och prickar finns inte i mina hem så långt ögat kan nå. Min man skulle aldrig få en rutig skjorta av mig, men fint på andra. För fler mönster kika in hos fabriken.

Ha det underbart.
KRAM

söndag 9 juni 2013

Födelsedagspresent


Rosmarin träd så här fint inslaget fick jag förra helgen när vi hade goda vänner på  besök. 
Nu har jag fyra kryddväxter i kruka på balkongen, nu gäller det bara att komma ihåg att använda dem:)

Nu lider denna långhelg mot sitt slut för min del. Det har varit helt underbart härligt med välbehövlig vila, kalas och en hel del jobb. Trädgårdsjobb är sånt jobb som gillas.
För fler söndagsbilder kika in här hos fabriken.
KRAM  

torsdag 6 juni 2013

Fest

är torsdagtemat den här veckan hos Fabriken , kika in där för fler festbilder. Det passar ju väldigt bra eftersom juni är en månad med mycket att fira här hos oss, födelsedagar, skolavslutningar, gårdsfester och Sveriges nationaldag, mängder med skojsigheter och en hel del som skall hinnas med. Säkert känner många stress denna tid, själv försöker jag tänka på allt roligt och njuta av vädret som är ute nu, alla blommor och allt vackert i naturen. Tycker den här månaden är ljuvlig.


som lördagens födelsedagsbarn heter, firades dock idag.


Goda hasselnöts tårtan hade min syster bakat, supergod var den.


Även hunnit med att fira två av mina kollegor denna vecka, då åt vi ljuvlig chokladtårta en dag och jordgubbar, grädde och choklad den andra dagen.Nu återstår tre härligt lediga dagar av den här veckan här för oss. Vi skall köpa bräder, vilka skall målas, klippa gräs och börja bygga vedförråd. Ha en fortsatt trevlig vecka ni som kikar in.
KRAM

tisdag 4 juni 2013

Varberg

Hejsan!
Här kommer några fler bilder från vår härliga söndagsutflykt.

Trift fanns det gott om, älskar dessa små skära blommor. Många fina promenadstråk finns det runt omkring kurorten här ett utmed havet.


Lite kallt med shorts men går man tillräckligt snabbt blir man ju varm. Mina shorts är från Jfour "Butter" Kavaj: Plus fine.


Här ser man kurorten i bakgrunden.


 En bild på mannen i våra liv, inte ofta han syns på bild här i min blogg. Lånat dotterns bild som hon satt in på sin blogg, överskrift hade hon " Världens bästa" då blir man ju glad när de skriver så gulligt om en ens barn. Ja ni vet det är ju inte alltid man är världens bästa i ens tonårsbarns ögon:), så då blir i varje fall jag väldigt glad de gånger det händer att de ser på en på det sättet.


Mysig miljö i uterumsmatsalsdelen.


Väldigt vackert inne på restaurangen.Hoppas ni har en fin vecka, kanske några som redan påbörjat sin semester vad vet jag. Det går fort nu, mycket på jobbet med utvecklingssamtal, gårdsfester och mycket annat som skall hinnas med innan terminen är slut. Imorgon skall jag göra något som är väldigt sällsynt här hos mig, nya naglar. Har en väninna som utbildat sig till, ja vad kallas det ?ingen aning. Hon behöver i varje fall öva sig inför sin certifiering och det kan hon ju få.
KRAM