torsdag 29 augusti 2013

Kök


Ja mitt kök på landet har jag väl visat till leda vill någon se det så kan ni kolla här, hur det en gång såg ut och numera ser ut. Helt ärligt så tycker jag nog lite bättre om köket på landet än det vi har här hemma, kanske på grund av allt slit med att få det som vi ville. 
Pärlsponten målades av yngsta pärlan.


 Massor av slit, men gick bättre än vad vi först trodde.


 Helt klart kan ni se det HÄR.

Visar lite från vårt kök här hemma i stan så att det blir lite nytt för er som kikar in.
Ibland blir jag nostalgisk och slänger på dukar på borden, dukar som min kära mamma sytt, broderat.
dock är det ju inte speciellt praktiskt med dukar och fem katter så de åker lika fort av igen.
   Öppen planlösning och många vinklar och vrår gör att det inte egentligen finns några höga, raka fina väggar att ha bokhyllor på utom i barnens rum. Därför löste vi det genom att sätta upp hyllor högt i köket ovanför fönstren, att ställa böckerna på. Jag är en sådan där person som gillar att se böcker, gillar att komma hem till vänner och kika i någon kokbok, inredningsbok som är helt ny för mig.Bild uppifrån vardagsrummet.
Just nu vitt köksbord.


En hjärtkakform som jag fick av döttrarna i julklapp, gillar att ha framme saker som jag tycker förgyller mitt liv.
  

Blev väldigt mörka bilder från mobilkameran idag, ingen tid till förbättring fanns dock. Vägghyllan är från Village och tavlan ovanför köpt i Prag en av mina favoritstäder.


Vitt och svart går köket i.Köksluckorna behöver bytas ut, kommer troligtvis att ske under detta århundradet men är ej helt säker:)Skulle mer än gärna byta ut bänkskivorna mot svarta istället för dessa marmorerade.


 Våra koppar, muggar står i en Anne Horred hylla som hänger på väggen. Ingen bild på hela den men den är min favoritmöbel i köket. Dessa muggar med änglar på är handmålade av en tjej som heter Johanna och bor i Ed. Present från min väninna i Ed. 


Vill ni inspireras utav fler köksbilder tittar ni in på FABRIKEN.
KRAM

onsdag 28 augusti 2013

Badplatser i Dalsland

Jag är ju uppväxt på Orust med havet runt omkring mig,min storasyster tyckte om att bada i sjöar så ibland åkte vi till dem men det var aldrig något för mig. Satt på gräset och förundrades över hur min syster kunde tycka bättre om att stoppa ner fötterna bland fiskarna än att bada i det "riktiga vattnet" havet. Men har man nu skaffat sig en sommarstuga i Dalsland får man ju lära sig att hitta badpärlor även vid sjöar.

Här mitt favoritställe Vita Sannar vid Vänern, Sveriges största insjö. Enormt uppfriskande:) eftersom det sällan är varmare än 17 grader i vattnet, men väldigt vackert. I år har varit ett undantag med lite varmare så även jag har badat här i år.
Vanligtvis brukar jag nöja mig med att studera utsikten och stoppa ner tårna i den fantastiska sandstranden.  


 


Vill man ha det lite lugnare och betydligt varmare i vattnet kan man åka till Åsensbruk, här är också väldigt vackert.  Mysigt att ta med sig kvällsfikat och titta på solnedgången.


Hoppas ni har en fin vecka. Idag är min äldsta pärla hemma från Halmstad så vi håller på att packa för fullt. 
KRAM

söndag 25 augusti 2013

En pärla på västkusten

Den 14/8 åkte hela familjen ner till Halmstad för att kika på äldsta dotterns lägenhet, skriva papper och träffa säljaren och lite sånt där som måste göras innan det är dax för själva flytten som troligen blir nästa helg.

Vi passade även på att åka till Tylösand och visa barnen denna underbara strand, de hittade en lekplats och visst är det härligt att man har barnasinnet kvar fastän man nästan är vuxen :)


Roligaste lek, gungställningen de någonsin upplevt enligt döttrarna, gungorna snurrade med en väldans fart.Vi blev inte direkt badsugna, men vackert var det trots regnet som hängde i luften.

Vilken helg det varit helt fantastisk, det är så härligt tycker jag att få fortsätta och njuta av sommarvärmen ett tag till. Veckan har innehållit både roliga och tråkiga dagar. Jag har varit på begravning till min underbara faster som hann bli 87 är gammal en aktningsvärd ålder. Det var väldigt vackert men också enormt sorgligt så som begravningar alltid är. Dagen efter blev min pappa dålig, fick åka in till Kungälvs lasarett där vi besökt honom idag. Hoppas han repar sig och får komma hem snart igen. Helgen har också inneburit skojigheter såsom kräftfiske vid Delsjön i fredags kväll tillsammans med mannens släkthalva en varm och mysig kväll. Kräftorna lyste med sin frånvaro men det gjorde mig ingenting. Äldsta dottern är ju i Halmstad nu men kom hem i fredags för att vara med så det var så mysigt att sitta och lyssna på allt spektakel som hon varit med om under sina dagar på nollningen. Igår kväll hade vi kräftskiva tillsammans med mina syskon och det var en härlig kväll som vi kunde tillbringa på balkongen där vi dukat upp till långbord, tidigt imorse åkte äldsta pärlan tillbaka till Halmstad. 
Vill ni se fler söndagsbilder kikar ni in på Fabriken
Önskar alla en härlig början på vecka 35 imorgon , själv har vi Apt träff på kvällen och jag skall vara samtalsledare så nu får jag nog snart krypa till kojs så jag är skärpt imorgon kväll:)
KRAM

söndag 18 augusti 2013

Vackra Fårö!

Höstens första söndagsbild får bli från Fårö. Här går jag och äldsta dottern på väg ut mot naturreservatet Gamla Hamnett litet raukområde på nordvästra Fårö. Här var oerhört vackert och många fina bilder togs , härligt att drömma sig tillbaka till under ruskiga höstdagar. 


Planerar ni att titta på Raukar rekommenderar jag ett besök hit till Gamla Hamn. Här var vackraste platsen på Fårö en magiskt plats som jag gärna återkommer till i framtiden. Då skall jag ha matsäck med och sitta mitt i raukområdet på en klipphäll som finns där mitt i vattnet med raukarna runt om.Vill man se de högsta raukarna skall man bege sig till Langhammars raukområde.
Imorgon är det ny arbetsvecka, tredje för mig efter semestern och vi kör igång veckan med en stängningsdag som så många andra. Varit lite rabalder om dessa stängningsdagar i pressen senaste dagarna angående vad de kostar och att det är jobbigt för föräldrarna med dem osv,osv.
För oss som arbetar i förskola är de guld värda och jag ser fram emot morgondagen och allt som vi kommer få gjort och ventilerat, planerat. Kommer bli superbra.
Hoppas ni andra också får en härlig start på veckan och vill ni se fler fina söndagsbilder kikar ni in på Fabriken.
KRAM 

fredag 16 augusti 2013

Rosträdgård

En trädgård full av rosor är nog vad det får satsas på till slut på landet. Jorden är ju väldigt leraktig, tex så trivs inte Lavendel man kan säga att det är lite av ett vågspel för varje växt som planteras - överleva eller inte. Första sommaren hade nästan alla gäster som kom och hälsade på med sig växter till oss och de flesta av dem dog tyvärr, rosor däremor verkar trivas i den här speciella jorden så i år satte vi nya lite här och var skall bli spännande att se hur det går med dem. 
Denna ros är den största som står framför huset och är väldigt fin, lite lustigt val av färger på rosorna framför det röda huset kan jag tycka eftersom det även finns oranga men nu är det som det är och så länge den här rosa blommar så här vackert får den stå där den står.


Inte lika välblommig ros trots att det är exakt samma sort.  Klematisen som växer bredvid däremot är väldigt vacker och fin mot det röda huset som för övrigt är målat i faluröd färg. Makens familj har liksom min man tyckt att dalslandsstugor skall ha den färgen, jag förstår inte riktigt tjusningen med den färgen för huset ser ju ganska så fort ut som om det skulle behöva om målas igen och kommer man när huset med en tröja så blir ju tröjan röd. Jag har börjat försöka övertala mig till en annan färg , vi får se hur det går:)


Träd det är något som vi har gått om och det älskar katterna, speciellt Nala. Fast hon satt en stund och lät lite ynklig där uppe innan hon beslöt sig för nedfärd som gick i ett rasande tempo:)


Imorgon blir det en snabbsväng till landet, skall hämta lite kastruller och annat som äldsta dottern skall få med sig nu när hon flyttar till Halmstad där hon köpt en lägenhet. Spännande om än lite vemodigt, jag har ju liksom haft henne här hemma i 21 år så nu blir det lite tystare, tråkigare och ensammare, men det är nog bara att vänja sig anatar jag. De stå roligare när hon väl kommer hem och hälsar på och vi kan ju åka till henne också.Halmstad är ju en trevlig småstad.
KRAM

söndag 11 augusti 2013

Fantastisk sommar!

Vilket väder, vilken helt fantastisk sommar det varit så varmt och skönt. Hoppas ni haft det härligt, det har verkligen jag haft njutit av varje sekund. Tillbringat tre veckor på landet och en på Gotland. På Gotland var hela familjen tillsammans, plus yngsta dotterns pojkvän. Det var en väldigt vacker ö och vi hade det härligt och roligt, får bli fler besök dit i framtiden tror jag bestämt.
Här en varm dag på landet som tillbringades med att få ordning på växthuset
Här gör vi rent glasrutorna, var ett pusslande att få dem på plats men allt gick bra inget kras.


Mannen byggde en gång av gamla brädor i mitten. Så småningom skall det bli brädor även i ett av hörnen så jag kan ha en hörnhylla med växter i, får bli ett av nästa sommars projekt.Jag sådde Stockrosor, så här långt har de kommit upp. Skall ju blomma först om två år, hoppas höjden på växthuset räcker till bara för de är ju redan en sju cm långa. Blir spännande att se, hur det går.
  

Jag har börjat arbeta men mannen i mitt liv var uppe på landet i veckan som gick och hade fullt upp med att fixa en ordentlig vattenanläggning som skall förse växterna med vatten även när vi inte är på landet. Maken är väldigt uppfinningsrik som tur är så det blir säkert bra. 

Önskar er en fin vecka 33.

KRAM