lördag 28 september 2013

Från trädgården och jag älskar mitt växthus

Jag tror jag älskar mitt växthus. För första gången någonsin har jag lyckats så något som kommit upp och så här stort till på köpet. Fantastiskt:-
Vad jag inte förstår är hur de skall klara sig i vinter. Gör de det? Nåja ändå glad nu vet jag att jag kan så, får ta nya tag till våren då skall jag vara ute i god tid.


Tomatplantan trivs också.Rabarbersaft från våra rabarber som vi har på landet och här hemma, fyra flaskor blev det i år.


Tack till er som skrev så fint till mig i förra inlägget<3
Nu är det bråttom skall in till stationen och hämta äldsta pärlan:-
KRAM

torsdag 26 september 2013

Såg en fin hall i Drömhem,trädgård

hallen på bilden var i vitt, ljust blått och medelhavsblått. Att försöka hitta liknande färger var inte helt lätt och inte blir det exakt som på bilden men det blir definitivt bättre. Betydligt bättre och ljusare men klar är jag inte ännu, det får helt enkelt vänta tills nästa vår. Träpanelen skall vara helt vit liksom dörren in till köket. Dörren är klar men hade ingen bild på det, allt mörkbrunt skall bli den blå färg som ni ser och trappan som är grön och trappräcket skall bli i den ljusare blå färgen.
Vår mysiga trädgård skymtar där ute.Där innanför skymtar köket fram.


Driftstopp inne hos Fabriken passar mig perfekt, har inte orkat blogga på ett tag eftersom min lille far varit sjuk och nu gått bort. Varit en sorglig och jobbig tid men dagarna går och det blir ju tack och lov bättre även om saknaden alltid finns kvar. Jag läste någonstans att man blir utslängd därifrån om man inte bloggar si och så, jag tänkte då får jag väl bli det då. Tror inte jag har så många läsare den vägen ändå så det får gå. Finns ju viktigare saker här i livet, nu skall jag försöka återfå balansen i mitt och hitta på roliga saker så glädjen infinner sig igen. Viktigt att se allt som är vackert och förgyller våra liv och stunder här på jorden.
Hoppas ni har en fin vecka.
KRAM 

fredag 13 september 2013

Tre olika vardagsrum

Verkar som veckans torsdagstema blir fredag även den här veckan vilket inte gör mig något alls. Dagarna går enormt fort och jag hinner verkligen inte med allt som borde hinnas med just nu. Min fina pappa ligger på sjukhus så jag försöker hälsa på honom så fort jag hinner och slutat jobbet och då är jag ganska trött när jag väl är hemma igen.

Vårt gamla men ganska så trivsamma vardagsrum på landet som blir husets sista renoveringsobjekt.


Lite nytt till vårt vardagsrum i stan, älskar ju allt som påminner om Paris, boxen reades ut för 78 kronor med fint Parismotiv det går ju inte att låta bli att köpa då.

Rosor på vardagsrumsbordet.


En liten bit av älskade pärlans vardagsrum i Halmstad , hon får leva med vår gamla bokhylla som inhandlades för 25 år sedan. lampan är däremot ny och finns att köpa på Mio för 799:-

Inget att länka till från Fabriken idag.
Ha det gott önskar alla som kikar in en trevlig helg.
Kram

fredag 6 september 2013

Moodboard


Veckans tema är Moodboards, ett tema som jag inte helt förstår mig på. Lite för fritt för mig kanske, egentligen om jag hade tid att sitta och göra ett fint collage hade det nog varit roligt men det har jag aldrig:) Då skulle jag visat er hur min atelje´, syrum skall se ut. Det kommer inte finnas en enda liten höstfärg i det, om man bortser från ett och annat garnnystan eller sytråd.
Det troliga är att det kommer gå i vitt och rosa eftersom det är mina älsklingsfärger oavsett månad, allra helst lite i stil med färgkombinationerna på de tre nedersta bilderna. Rummet som skall bli mitt alldeles egna pysselrum är det som syns lite av högst uppe i högra hörnet, yngsta dotterns rum just nu. Skall bli så underbart att kunna ha allting framme, då kan jag bara gå in och sätta mig där när jag vill brodera, sticka, sy på maskin, bara sjunka ner och bläddra i inspirations sytidskrifter eller vad som andan faller på.

Vad som är helt säkert är också att det kommer att finnas mängder med saker som är blommigt tyger, tavlor, tapet och blommande krukväxter i fönstren. Härligt kommer det bli kan nästan inte vänta tills det är klart.
Önskar alla en fin helg, åtminstone imorgon skall det bli en strålande varm och skön dag här på bästkusten:) Vill ni se andras lite bättre moodboards kika in på FABRIKEN.
KRAM 

onsdag 4 september 2013

Ett Halmstadskök

 Hejsan!
Oj, vad snabbt tiden rusar iväg idag är det varken måndag eller tisdag. Men ni som känner mig genom bloggen vet ju att jag är en tidsoptimist:)
Här kommer i alla fall några bilder från dotterns kök.
Vi skrev äntligen på papperen i måndags och fick nycklarna till lägenheten.


Ett gammalt köksbord från landet får duga till att börja med, en duk över så blir det nog fint. Även stolarna är från landet och skulle behöva en ny strykning av färgpenseln. Kökslampan ingick i köpet eftersom säljaren inte lyckades få ned den, får hänga så länge. 


För övrigt är köket ganska nyrenoverat med fint kakel ovanför spis-diskbänken och nya vita köksluckor och snygga golvplattor i svart.


Här hade vi inte en enda sak att hänga på dessa fina krokar, det vill säga inte sånt som bör hänga där i alla fall. 
  

Jag och dottern packade upp och diskade allt porslin, sedan var vi och handlade mat till det ekande kylskåpet, lagade mat medans maken fixade datorn och sådana där praktiska saker som el och TV.
Ingen flyttångest hade hon sa hon och så gjorde hon piruett i sitt kök och tyckte att det var väldigt stort:)
Framåt halv niotiden begav vi oss hemåt jag och mannen, då började vi känna oss lite möra i kroppen och det tar ju en stund att ta sig hem också. Till helgen går det stora flyttlasset, då skall vi sova över i Halmstad hela familjen det blir skoj.
KRAM

söndag 1 september 2013

Fortfarande sommar


Hejsan!
Söndagsbilden idag får bli från en härlig dag från i somras att minnas, nu när första höstmånaden infunnit sig. Jag brukar gilla hösten men i år efter denna fantastiska sommar vill jag ha kvar sommaren så länge som möjligt, gillar ju sommaren allra mest. Bilden är från Nordrestrand sista dagen på vår Gotlandssemester, en härligt varm och skön dag om än lite blåsig.


Imorgon en ny vecka, en vecka med Halmstadsbesök och födelsedagsfirande för vår del. Om inte imorgon så på tisdag skall jag visa bilder från vår Halmstadslägenhet för imorgon får vi nyckeln ser ni, skoj. Hoppas det blir en fin vecka för oss alla.
KRAM