torsdag 31 oktober 2013

Moodboard Oktober

satte mig vid datorn och tänkte visa bilder på yngsta pärlans rum som börjar arta sig, men se då hade visst fabriken kommit igång igen. Alltså får det handla om oktober då som jag egentligen gärna hoppar över och inte tänkt skriva något om.  
För mig har Oktober inneburit en hel del tårar men också glädje och tacksamhet, många och långa promenader runt vår vackra sjö för att fylla på livskontot försök till att även njuta av denna månad som varit  oerhört färgrik och vacker utomhus.
Har funderat på det där som många skriver om personligt och privat, men nej detta är inte för privat, glädje och sorg är ju något som drabbar oss alla här i livet om vi får leva tillräckligt länge. För mig är sorg så mycket mer än bara sorg det är också glädje och tacksamhet. Glädje över allt jag har att vara glad över här i livet och tacksamhet över att jag fick ha mina älskade föräldrar i 40 och 46 år. Tacksamhet över att jag har fina vänner som kom med vackra blommor till mig, att mina fina kollegor kom hem till mig och gjorde så min dag blev bra och lämnade det fina hjärtanljusfatet med ängeln i. Vi är alla olika men för mig är det bra att prata om det som händer, jag är tacksam över att många vänner och kollegor orkat lyssna på mig ett sätt för mig att bearbeta det som händer här i livet. Ibland här i livet har jag hört människor säga:
  Varför tillåter inte människor sig att sörja? eller stanna nu hemma till du sörjt färdigt.
Vad menar de som skriver  och säger så, vad har de för rätt att säga och skriva det. Ingen människa vet hur någon annan sörjer, till mångas beklämdhet så har man inte sorg i en vecka, tre eller ett år och sedan går det över. Tårar kommer kanske efter fem år därför att man hör någon sjunga den där sången som ens mamma sjöng när hon stod och lagade mat när man själv var nio år, ser en man med keps som påminner en om ens egen lilla pappa eller när man hör på radion att någon dött och man minns känslorna och tänker på deras familj. Det betyder inte att man inte kan vara glad. Jag är glad. Glad över att jag haft fina föräldrar som tog hand om mig lärde mig massor och glad över att jag fick älska just dem. Det är inte alla som har den turen här i världen, det är jag glad och tacksam över. Sorg är något individuellt och något man bär med sig hela livet.
För andra moodboards av gladare slag kika in på Fabriken.
KRAM

måndag 28 oktober 2013

Att kanske inte framstå i så god dager:)

Eller också kanske man kan välja att tänka att jag är väldigt kreativ och att det finns så många idéer inne i mitt huvud som jag försöker hinna förverkliga. Tiden är ju knapp och man vill ju hinna med så mycket som möjligt:) Jag väljer att endast visa några av alla mina påbörjade arbeten så ni inte får för er att jag har svårt att få klart saker och ting:) för så är det absolut inte:)
Min påbörjade tröja, tillika kommer bli mitt enda riktigt bruna plagg.
Älskar att sticka med trästickor.
  

Sedan var det ju det där med alla mina klänningar som skall hänga och se fina ut. Då måste det ju finnas fina galgar att hänga dem på, letade i gömmorna och hittade spetsband som nu håller på att snurras runt fulgalgarna.Hoppas på att det blir fint och bra till slut.


Sedan håller jag på att virka mormorsrutor, tanken är att det skall bli en söt liten filt till sängarna i gästrummet på landet. Sängarna är tre till antalet så tja jag vet inte riktigt hur det skall gå. Kanske bättre att göra en babyfilt till något av mina barnbarn. Ja jag vet jag har inga barnbarn på väg men med tanke på alla mina handarbeten och i vilken takt de blir klara så kanske den lagom blir klar tills jag har ett:)


Ibland förstår ni så har jag inte lust att göra något av allt jag påbörjat utan då får jag lust att sortera knappar i små söta (troligen ljuslyktor) skålar som inhandlats för en mycket liten peng i Ullared, så det är vad jag sysslat med ikväll. Jag vill ju ha ett fint pyssel, syrum med massor av tyger, pysselsaker, garner, knappar, stickor, papper i olika färger som syns och inbjuder till kreativitet.Ja sådan är jag, lite här och lite där men snart så snart, åtminstone innan jul så skall allt vara klart på ett och samma ställe så jag bara kan gå in och sätta mig och fortsätta med det jag höll på med kvällen innan och jag skall bli så bra på att göra färdigt en sak i taget. I helgen har vi haft underbara dagar i Halmstad hos äldsta dottern, så mysigt att krypa upp i soffan tillsammans, gå på café och jag har köpt lite olika julpapper som skall bli till julkort. Nog skall jag hinna med att göra några innan jul, vad som är bra med att göra julkort är att de absolut måste bli färdiga:)innan mitten på december då julkorten skall skickas.
Hoppas ni har en fin höstlovsvecka , lediga eller arbetandes.
KRAM

torsdag 24 oktober 2013

Ellosfyndat

Är man trött på allt vitt kan man ju alltid göra om med lite 


svart istället. Ser ut som sorgflor sa min yngsta pärla. Ja kanske inte något jag vill ha i längden men just nu känns det bra och jag tycker genast det blev lite bättre. Nu ser man ju klart och tydligt att det behövs nya fönsterlampor också:) 


Gardinen är köpt för en mycket liten peng hos Ellos likaså denna bordslampa Edgar som egentligen kostade 599:- men har man 40% så blir ju priset ett helt annat. Tycker lampan är lite gammaldags cool och det gillar jag. Känner mig mycket nöjd över mina ellosfynd.


Har länge tittat på ulldynor till våra Ikeapallar,men en för 99:- är mycket pengar tycker jag speciellt när man behöver fyra. Hittade dessa visserligen inte i ull men ändå 20:-/styck alltså fyra för under hundralappen i Ullared. Fyller ju funktionen lika bra.
  

Har du saknat mina kläder, va söt du är och så glad jag blir. Då kanske det får bli lite dagens igen i framtiden. Tycker det är extremt svårt med inredning, går väl an när man renoverar som vi gör just nu, men när det är klart så är det klart och då har jag det så i en sisådär tio år ungefär :)
Gissa vem som kommit hem nu? underbaring nummer ett. Så härligt att ha hela familjen samlad, efter begravningen imorgon skall vi åka till hennes lägenhet och sova över hela helgen. MYS, önskar alla som kikar in en härlig helg.
KRAM

onsdag 23 oktober 2013

Nagelfix och by Ti Mo


Hej där ute i Sverige!

Igår kväll var jag hos en vän som gör superfina naglar, jag har i alla fall alltid varit nöjd efter mina hittills tre gånger hos Annika.


 Så här blev de igår. Ser väldigt guldiga ut på bilden är lite mer åt det svartgröna hållet i verkligheten.


Hittade ingen klänning som jag kände mig nöjd med så det fick bli en blus istället.  

 Lite längre bak än fram och med ett skirt mönster längst ner på blusen. Den kan jag använda även efter fredag, inget som bara blir hängande i garderoben. Jag är mer en jeans, blus människa än klänningsmänniska:) har jag kommit fram till.


Fint fall på ärmen. Ett hjärta förgyller alltid mitt liv.

 
Blev ingen bra bild på helheten. Byxorna har jag fått av en jobbarkompis och de är lite underliga mitt fram. Var första gången jag provade dem tänkte att blusen skulle framträda bättre mot ljusa byxor.


Världens fulaste galgar, blir kanske möjligen fina om jag lindar in dem i något fint band alternativt mattrasor.
Funderar på om jag skall ha kvar klädstången i mitt syrum och hänga de klänningar jag trots allt äger där. När jag nu så sällan har klänning på mig kan de ju fylla en annan funktion trots allt är ju en och annan ganska så vackra så de förtjänar bättre öde än att bli bortglömda i min garderob.


Nu skall jag åka och hämta ut ett paket köpt en sak till syrummet. Längtar efter att det skall bli kart och jag kan visa lite bilder på det.
Ha en fin lill-lördag.
KRAM

måndag 21 oktober 2013

En lite mindre flytt

Äldsta dotterns rum har haft många potentiella möjligheter efter hennes flytt till Halmstad. Naturligtvis gav den här mamman med sig när yngsta dottern önskade att få ta över rummet, det är ju faktiskt mest praktiskt också att hon som är ute ibland sent på kvällarna och dessutom har pojkvän har rummet närmast ytterdörren stör ju oss mindre. Större rum kan ju också vara trevligt att ha när man är två.
Två döttrar med helt olika smak, kräver ju en del förändringar så från storblommig tapet till en helt vanlig vit tapet. Trots att jag inte var speciellt förtjust i den storblommiga kändes det att ta bort den, eftersom det inte var något fel på den och den var vansinnigt dyr när den inhandlades. Men sedan kan väl även jag hålla med yngsta pärlan om att den ser ut som en badrumstapet:)


Nästan klart.


Tänkte köpt ny lampa på Ikea. Hittade den här i Ullared för endast tre hundra och vi tyckte båda två att den var finare än Ikea varianten.


På fredags kvällen var det klart för inflyttning om hon ville och det ville hon. Vi kånkade och bar, hade fin hjälp av Richard yngsta pärlans pojkvän. En ganska tung Hemnes säng har hon som inte var helt lätt, tv-bänk och spegel är på plats än så länge.

En lite större byrå troligen Hemnes skall införskaffas och så blir det säkert bra så småningom. Mitt syrum får nu bli i yngsta pärlans förra rum och är nästan redan färdig inrett i tankarna. Än så länge har vi varit och tittat på lite olika skrivbord, vi får se var vi landar. Skoj är det. Skall så småningom visa alla mina påbörjade handarbetsprojekt.
Ha en fortsatt fin vecka.
KRAM 

tisdag 15 oktober 2013

Att först tycka att något skulle vara väldigt skoj och sedan ångra sig :)

Så är det lite med mig ibland. Idag kände jag verkligen för att blogga lite, skulle vara såå roligt tänkte jag. Sedan när alla bilderna väl är på plats ja då är det ju inte världens bästa kvalité och då känner jag inte alls längre för att göra något inlägg. Nuförtiden är det väldigt sällan som jag använder min kamera, alla kort tas med mobil och då blir det ibland toppenbilder och ibland mindre bra för att vara snäll mot mig själv och mobilen.
Här kommer i vart fall några bra och några mindre bra  :)bilder på mitt vardagsrum här hemma istan.

Vinklar och vrår med sned tak, vardagsrummet är som ett bak och framvänt L och vi har inrett med tre små rum i rummet.
Soffhörnan här framför brasan såklart.Till vänster om soffan har vi matsalsbordet, här får man se upp så man inte slår huvudet i taket när man reser sig från de yttersta platserna. Den enda som hittills gjort det är jag själv, vet inte hur jag lyckas .
gardinerna är sydda av gamla spetslakan och får hänga med ett tag till.
.

Från soffan den rogivande brasan.


Den tredje hörnan är vår lilla läsvrå, även här ser man brasan eftersom det är tre fönster i kaminen. Kristallkronan är arvegods och jag tycker alla kristallkronor som man kan ha levande ljus i är väldigt vackra. Bordet är från Ikea och kostar 500:-, finns ju många mycket vackrare bord i den här storleken men betydligt dyrare och jag tyckte inte att ett enda var mer prisvärt i förhållande till snyggheten. Så detta fick det bli.


 Vargkudden är köpt i Ullared, vita pläden på Ikea och pläden till höger på Hemtex. Väldigt mysiga att krypa upp i med en kopp te framför sig och en pysseltidning, inredningstidning i knät.
.

En mindre praktiskt stolpe i mitten, men sedan kaminen sattes in tänker jag nästan inte på den längre. Här kan man också  se mina prinsessor på väggen och för den uppmärksamme en stor plast presenning som underbara mannen lagt där. Jag frågade igår hur länge den skulle pryda vårt vardagsrum, den är på väg ut på balkongen för att täcka våra utemöbler tyvärr har den inte hunnit längre. Så har vi det i vårt liv saker som ligger på helt fel plats:)


Hoppas ni alla har en fin tisdagskväll. Själv är jag ledig imorgon och då skall jag slänga ut presenningen på balkongen, åka och klippa mig och kanske försöka hitta en klassisk fin svart klänning till begravningen. Tänker att det är lite finare med klänning och min pappa förtjänar att jag försöker vara fin. Eftersom tårarna kommer rinna och jag bli alldeles röd under ögonen kan jag ju försöka göra så gott jag kan med resten av mig själv.
KRAM