onsdag 19 februari 2014

Kusinträff

har jag varit på , den första i mitt liv. Jag är verkligen inget  "FAN" av stora tillställningar med massor av människor. Egentligen är jag inte blyg men jag får väl kalla det det, socialt hinder kan man ju också säga att jag lider av men jag föredrar kanske blyg ändå :) Funderade därför lite om jag skulle gå eller inte, men har ju träffat några av mina kusiner på begravningar de senaste halvåret så det kändes ändå rätt ok och vi fick ha med våra respektive. Av mina fem syskon var vi tre som gick, ja jag har två syskon som är; en ännu blygare och en helt ointresserad av att lära känna människor. De två äldsta som var med är oerhört sociala och pratsamma människor. Så kan det bli i en syskonskara helt olika från 100-0.
Jag är i alla fall glad jag gick för jag älskar människor och det var roligt och god mat bjöds på.
Vacker kakelugn att vila ögonen på om man inte kom på något att prata om.


Vanlig gräddtårta kan tyckas och det är jag minst förtjust i av alla tårtor som finns, men denna var osedvanligt god. Jag och yngsta dottern har bestämt att hålla oss ifrån sötsaker i februari och mars, åtminstone tårtor, godis, glass, drickor, vin(i mitt fall ) och kakor, eftersom träffen var den 2/2 fick jag tårtdispens om jag tog en väldigt liten bit. Efter den lilla biten tårta har jag avstått från allt ovan nämnd. Blev alldeles för mycket godsaker över jul.


Klädsel för dagen, jag dammade av en gammal kavaj, please jeans och stövletter från Rizzo.Linnet under kavajen är sammet och köptes under Malmö trippen.

Här höll vi hus Sundsby säteri på ön Mjörn på Tjörn.


Lilla jag, ja ni ser ju att jag inte håller låda direkt men ibland pratade jag med min fina kusin Lisbeth som sitter bredvid mig och bredvid henne sitter den enda kusinens fru som jag aldrig träffat förr. Hon var lärare och led inte ett dugg av någon som helst social hämning så henne pratade vi mycket med. Hon frågade massor och var väldigt intresserad, trevlig och det är ju alltid roligt när människor är intresserade av en. Inte tog jag reda på om de ville vara med i min lilla bloggvärld så här får de sitta och synas med hjärtan på sig.


Hoppas ni får en fin onsdagskväll. Idag har jag haft en härlig ledig dag och både vilat och jobbat i hemmet. Finns alltid saker som måste göras vare sig man är ledig eller inte, såsom att dammsuga framför kattsandlådorna, tömma dem, fylla kylskåp och elda i kaminen. Men nu skall jag ta tag i all rolig post som kommit och bara sitta i soffan och njuta.
KRAM

tisdag 18 februari 2014

Alla hjärtans dag

Jo menvisst, jag skämmer bort mina barn så mycket jag kan och när tillfälle ges. Jag är ju väl medveten om att det inte är så bra, dessutom är de ju nästan vuxna så om det nu är någon skada så är den väl redan sked:) Hittar jag ett tillfälle liksom så passar jag på, Alla hjärtans dag är ett fantastiskt tillfälle tycker jag. Även om mannen min knorrar om att det bara är ännu ett sätt för affärerna att få sälja saker så kan det inte hjälpas.
Egentligen hade jag bestämt att de skulle få varsitt armband från Ed blad med hjärta på, men när jag väl kom till affären var de slut. Det fick bli det här halsbandet från Ed blad istället. Min äldsta dotter är extremt sympatisk och när jag frågade om hon hellre skulle vilja ha haft armbandet, så svarade hon att hon tycker mycket bättre om halsband:) Go är hon , men om hon verkligen gillar halsband bäst det hoppas jag men vet inte helt säkert. Alltid tacksam liksom.
Inuti hjärtat sitter små gnistrande stenar, fint.


Min yngsta dotter som också är go och som jag älskar lika mycket ( bäst att tilläga så ingen får för sig något annat) men som kanske inte har ett lika fullt så sympatiskt sätt att uttrycka sig på har jag inga som helst problem med att veta vad hon gillar eller inte. Det talar hon mycket tydligt och bestämt om långt innan jag frågat, finns liksom en ständig lista i hennes liv som aldrig verkar sina ( väldigt lik sin mor)på vad som är vackert, bra att ha eller som helt enkelt bara förgyller livet lite grann:) När nu armbanden var slut och jag visste att hon gärna ville ha en ring eller som här många som kan användas på olika sätt/fingrar. var det inte stor idé att komma med ett halsband som bara skulle blivit hängandes. Även den här från Ed blad.


Vi åkte till Halmstad till äldsta dottern redan vid lunch på fredagen. Jag var ledig och maken slutade tidigt, vår lilla N skulle stanna kvar en natt i stan, kunde inte lämna sin pojkvän på alla hjärtans dag utan ta tåget ner på lördag istället.
Jag gjorde en smörgåstårta till oss som vi avnjöt på fredag kväll den blev väldigt god och hade jag kommit ihåg att köpa dill hade den varit väldigt fin också i mitt tycke att titta på :)


Imorgon är jag ledig och en förälder på jobbet sa att imorgon skall det bli uppehåll. Jag hoppas innerligt han har rätt för idag har det öst ner hela dagen och gör så fortfarande. Själv har jag inte kollat vädret. gör det sällan för det är inte så stor ide tycker jag det blir ju som det blir inget jag kan påverka i någon som helst riktning. Roligare att ägna sig åt sådant jag kan påverka:) Hoppas ni alla får en härlig onsdag oavsett vädret.
KRAM