onsdag 19 mars 2014

Gillar Kate Hudson for Lindex

Hej där ute i världen!
Idag har jag ju haft min lediga dag, så härligt. Jag sov länge, läste, städade, lagade mat och när N kom hem åkte jag och hon en sväng till Allum. Jag skulle köpa en parfym och vi sprang även in en snabb sväng på Lindex. Jag såg en så fin kofta i lördags inne istan och har ångrat att jag inte ens provade den då. Tänkte att om jag har tur finns den här i lilla Partille också.
Det här kimonoplagget eller vad man skall kalla den för tyckte dottern absolut var jag.
Jag älskar för visso färgerna. 


Inte så smickrande från sidan kanske:)Men den skulle ju bli så fin över bikinin nu på vår semester sa N och 199:- tyckte jag att den var värld kanske har hon rätt:) så den fick följa med hem.


Här kommer koftan som jag verkligen gillar påminner ju lite om Odd Mollys kollektion som kom för ett eller två år sedan. Jag tycker dock att den här är betydligt finare och verkligen mer prisvärd om jag jämför.  Får bli morgondagens outfit.
Vet inte om jag berättat det  men resan är beställd, jag, mannen, yngsta pärlan och hennes pojkvän åker. Ska bli så skönt med lite sol och värme igen. Ni som följer mig på Instagram blir kanske lite trötta för jag kommer troligen spamma med blomsterbilder och allt som jag tycker är vackert i detta för mig nya land vi skall besöka :)
Hoppas ni har en fin vecka.
KRAM

onsdag 12 mars 2014

Kudde, vasar och blommor.

Visst blev det lite shopping även i helgen under Halmstadsbesöket, Den här gången lite till oss alla tre flickor i familjen. Jag köpte en kudde hos Mio, tänkte det skulle bli lite mer vårligt med lite rosa kuddar i soffan, den här matchar våra mattor bra som är lite rosa-plommonfärgade.


En sväng in på Myrornas resulterade i dessa två vaser för 35 kronor, ett fynd. Blev extra glad när jag upptäckte liknande hos Mio för 69 kronor/st. Det är så sällan jag gör några fynd, min man säger att jag är expert på att köpa dyrt och sälja billigt och det är ju inte direkt något att vara stolt över, så ni kan ju förstå att dessa två vasar även gjorde maken nöjd:)De såg dessutom helt oanvända ut.


 Jag har även skickat efter lite för tidig födelsedagspresent åt mig själv, en ring, Greengate muggar och den här ljusslingan som är mycket mer jag än Happy lights slingan. Den här är dessutom konstruerad på ett bra sätt så att det enkelt går att hänga upp den. Allt köptes hos Systerlycklig en butik som jag följer på Instagram och de hade ett erbjudande om att köpa 6 lattemuggar och betala 5, så då passade jag på. 
Precis så här ser de ut i färgen Pionblommorna, så vackert tycker jag och även yngsta pärlan som genast tog handom ljusslingan och hängde upp dem runt sin spegel . Där kan de ju få hänga tills jag skall ha dem i min lilla syatelje.Dotterns mest älskade vårköp som hon köpt för helt egna pengar. Skinnväska från Campomaggi även den köpt hos Rosencranz i Halmstad.Vilken helg det var, så härligt och vackert med alla Krokusar som fanns i hundratals utmed Nissan när vi promenerade in till stan. Riktigt underbart vårväder. Idag har jag varit ledig, det har också varit en skön och solig dag för min del. Jag toklängtar efter sol just nu. Vi letar efter någon liten solresa, snart hoppas jag den blir av. 
Hoppas ni har en fin vecka.
KRAM

torsdag 6 mars 2014

Att hämta inspiration

När vi hälsar på dottern i Halmstad, blir det alltid ett besök till butiken Rosencranz. Ingången till butiken, innergården är alldeles underbar, varje gång vi kommer dit finns där nya fina blommor . Inne i butiken har de både inredningsprylar, allehanda attiraljer och kläder. Butiken är väldigt trång så det brukar bli ett snabbt besök och sällan köps där något. En blus, julkulor  och en väska  från Campomaggi är det som vi hittills köpt. På lördag blir det ett nytt besök om inte annat för att inspireras av utemiljön.
Visst är det vackert?

Det finns även en underbar inredningsaffär "udda" där det blev lite köp vid förra besöket bl.a skylten till Therese. Som jag inte riktigt vet var i hennes lägenhet hon tänkt att den skall hänga, eftersom hon målar en hel del tavlor själv så finns det inte mycket väggyta kvar att hänga på.


Det blev även Happy lights till den här mamman. Har haft ett fasligt schå innan jag fick dem dit jag ville. :)
 Här ser ni även mina nysydda köksgardiner, har klätt om köksstolarna i samma tyg. Blev nöjd med reultatet, det är inte alltid som mina systunder slutar väl. Klä om stolar däremot det är jag bra på, det blev så bra att min svåger och syster tyckte att vi skulle slå oss ihop och öppna en affär:) Gulliga är de. 


 Nu hänger de så här, vet just inte om det känns helt rätt men de får hänga där tills bättre plats hittas. Det tar lite tid för mig att komma på hur jag vill ha det, vardagsrummet tog elva år innan jag blev nöjd och kände att det är så här jag vill ha det. 


  Imorgon är jag tidig och därefter bär det av till äldsta dottern igen. Skall bli så skoj att mysa tillsammans hela helgen och titta på melodifestivalen och gnälla lite över att fel låt vann :) och äta god mat. Hoppas ni också får en fin helg.
KRAM 

söndag 2 mars 2014

Älsklingsfärg och blomma


Igår firades svägerskan som nästa helg fyller 60, men då är hon på Teneriffa. Här kan man se vilka färger jag och mina två systrar gillar, vi har alla tre köpt liknande färgnyanser på blommorna till svägerskan. Vad vår svägerska har för älsklingsfärg eller om hon ens har någon vet jag inte. Vi får väl skylla på att vi inte känt henne så länge.
 Alla tre vackra buketter i mitt tycke.


En trevlig eftermiddag och kväll men massa god mat och tårtor och vin för dem som äter det. Själv avstod jag och det går bättre än vad jag trodde det skulle göra, jaghar alltså karaktär :) Det trodde jag väl aldrig. Om någon funderat så är jag väldigt social, gillar till och med att prata mycket säger mina kollegor:) jag gillar bara inte att vistas i stora nya folkmängder och med en familj så stor som min behövs det ju inte heller.
 Buketten som jag köpte , Ranunkler är en absolut favoritblomma hos mig.


Sedan har jag äntligen fått svar på alla prover som togs på mig för två veckor sedan. Allt var inte bra så fler undersökningar skall göras, tex gastroskopi. Någon som har någon erfarenhet av det? eller förresten jag vill inte veta om erfarenheten inte var bra. Jag har redan hört att det är jobbigt, hemskt och jag vet inte allt. Usch undersökningar gillas inte men finns väl inte så många alternativ.  
Nu känns det i varje fall som våren är på väg lite gran, fast idag har det kommit snöregn. Men hoppas kan vi ju.
Ha en skön söndagskväll.
KRAM