söndag 25 maj 2014

Söndagsbilden

 Somrig söndagsbild idag måste det ju bara bli med tanke på vädret som varit här den senaste veckan, helt underbart.


Glass från dagens Lisebergsbesök.Bästa Morsdags presenten att döttrarna ville hänga med sin mamma på Liseberg idag, så mysigt och skoj.
Fler fina söndagsbilder hittar ni hos Fabriken.
KRAM

måndag 19 maj 2014

Tapetsering på gång.

En helg har vi hunnit åka upp till stugan och tur var väl det att vi åkte dit. Vi hade helt glömt vår stora gräsmatta, fråga mig inte hur det går till men varken mannen eller jag hade tänkt tanken att gräset behöver klippas vid stugan. Så det blev en tio centimeters överraskning:) Som tur är så älskar jag att klippa gräset på landet, här hemma har vi ju ingen gräsmatta att tala om, springer över den på fem minuter med en handgräsklippare. Vid stugan tar det däremot uppemot två timmar innan det är klart, men det var fint väder på lördagen och klippt blev det.
Vi satt ute och åt middag och gick långpromenad och när vi kom tillbaka  såg det så här mysigt ut med lite kvällssol kvar på tomten.


Pärlornas rum som vi från början inte tänkt renovera inom det närmsta, köpte vi ändå tapeter till förra sommaren. Tidsoptimist som jag är trodde jag att vi säkert skulle hinna med att tapetsera ett så litet rum under sommaren men allt tar sin lilla tid. Denna söndag däremot regnade det och då passade vi på att flytta ut alla möbler från rummet och börja riva lösa tapetbitar.


När alla möbler, tavlor försvinner ser man ju att det var tur vi tänkte om, helt otroligt smutsigt och chabbigt ser det ut. Nog behövs det en uppfräschning alltid.Får avsluta med en lite trevligare bild från vår lilla fredagsutflykt till Slottskogen. Vi promenerade runt och gick igenom Azaleadalen som blommade så vackert nu. Därefter gick vi till Villa Belparc och åt kvällsmat. Väldigt mysigt att sitta där vid vattnet och se solen gå ner.


Denna vecka skall vi ut på skojigheter med jobbet, så veckan kommer troligen gå i en rasande fart.
Kram

söndag 18 maj 2014

Söndagsbilder, en vacker och en fulbild.

I onsdags hörde en väninna av sig och undrade om jag ville åka in till stan med henne. Klart jag ville. egentligen var jag trött efter en härlig men intensiv dag på Naturhistoriska med alla våra små stjärnor. Jag blev dock oerhört pigg utav en runda i några klädaffärer, fika och fotande av vår vackra stad. Bilden är från Bältesspännarparken. På andra sidan fontänen ligger trädgårdsföreningen, ett besök där vill jag gärna hinna med innan allt är överblommat. Såg från bussfönstret att det var mängder av blommor som blommade därinne nu.   


Här får ni en fulbild på hur vi haft det i vinter på ena balkongsidan, men idag blev det äntligen färdigt, bara golvet kvar sedan kan vi njuta av balkongstunderna.


För fler söndagsbilder kika in till Fabriken. Härligt väder har vi haft den här helgen ända fram till nu, fick springa ut efter tvätten för nu började det precis droppa men vad gör det när brädorna är målade och på plats. Hoppas ni andra också haft en härlig helg. Nästa helg skall vi bara roa oss, eftersom vi jobbat så bra den här helgen.
KRAM

söndag 11 maj 2014

Söndagsbilden

Denna söndag regnade det när vi vaknade på landet, så fort det regnar så längtar jag tillbaka till Turkiet. Söndagsbilden idag får därför bli därifrån. En liten park som vi gick igenom de kvällar vi gick till restaurangerna som låg vid havet. Det är härligt att man kan ta fram sina bilder och minnas de varma härliga dagarna här i livet.


Innan vi åkte ifrån stugan idag rev vi lite tapet i pärlornas rum på övervåningen och därefter åkte vi till Näl och hälsade på min granne som hamnat där i fredags efter en hjärtinfarkt. Inte min nuvarande granne utan min barndomsgranne. Vet inte om jag berättat det men jag är ju yngst, bodde med mamma och pappa i ett stort blåvitt hus på landet på Orust. Våra allra närmsta grannar där var ett par utan barn, de blev lite som extraföräldrar åt mig och jag sprang emellan husen så fort jag kunde. Mycket bortskämd liten flicka var jag nog. Mycket sorgligt så dog mannen i förra veckan och i fredags fick frun hjärtinfarkt som tur är repar hon sig . Hon blev väldigt glad när vi kom och hälsade på idag och det var skönt att få se hur hon mådde.Det är inte helt enkelt att bli gammal inte. Hoppas hon får komma hem i veckan som kommer. Här blir det jobb alla dagar denna vecka 20, vi skall till Naturhistoriska museet på onsdag så då jobbar jag extra. Imorgon är det kvällsmöte så nu får jag nog krypa till kojs. Önskar er en fin vecka.

                                    KRAM 

torsdag 8 maj 2014

Tema KÖK hos fabriken denna regniga torsdag

Kök har vi ju gott om hela tre stycken inget av dem är speciellt sensationellt men vi kör en liten bildkavalkad trots att ni sett dem förr:)

Hemma istan 


Ganska nya fönsterlampor inköpta i Ullared.Suddiga kort, snart blir det en ny mobil har tappat denna i golvet, marken oräkneliga gånger och det är ett rent under att den fortfarande fungerar såpass som den gör. Tavlan upphängd med planschen i som jag fick av pärlorna när jag fyllde nu i april.

I hörnet bredvid tavlan skall mina happy lights hänga har jag bestämt , än så länge hänger de fortfarande kvar


runt hyllan.


Denna del av köket har jag kanske inte visat förr.


Köksön mitt emellan arbetsdelen och köksbordet. Här bakar jag och när vi har gäster händer det ganska ofta att här dukas upp till buffe´. Köksluckorna, lådorna är ganska så slitna, de har suttit sedan huset byggdes -96. Vi har börjat titta lite smått på köksluckor och troligen blir det ett vitt kök även nästa gång, vårt nästa stora renoveringsområde här hemma.


När kylskåpet går sönder kommer det nya att vara svart, skulle gärna ha en framsida med griffelfärg. Ugnen har vi köpt svart Smeg, den gillas mycket så hoppas den hänger med några år till.


Lite detaljbilder från sommarstugans kök och renoveringen av den kan ni läsa om här om ni vill.


Vårt tredje kök , där äldsta pärlan bor. Här är hon på lägenhetsvisningen förra sommaren, eftersom det var hon som skulle bo i lägenheten fick hon bestämma vilken lägenhet vi skulle köpa. Alltid en chansning att köpa en bostadsrätt, men ibland måste man ju chansa här i livet. Eftersom hon har två katter med sig kändes det bäst så här och i studentlägenheter är det oftast inte tillåtet att ha djur. 
.


För många vackrare köksinspirationer än mina kika in hos FABRIKEN:)
Ha en underbar helg, det är väl inte så troligt att jag kommer att hinna kika in innan helgen är över. Denna helg bär det av till stugan och det är dax för ett litet renoveringsprojekt där.

KRAM

torsdag 1 maj 2014

Vitt eller vitt, gäller att passa på.

Passa på att visa lite kläder, vita kläder. Lite inredning kan man väl kalla det en liten klädstång i min framtida Walk in closet där jag nu denna årstid endast har kläder i vita toner.


Mitt senaste inköp gjordes innan Turkietresan och är ett linne från Hennes som jag gillar verkligt mycket. Många kallar det säkert för beige men jag tycker att det är vitt :)


Allt är ju relativt jämför man med den här blusen så är linnet lite mindre vitt.


Så småningom skall alla galgar bli vita, som den här stålgalgen som jag lindat vit spets runt. De vita pärlgalgarna gillar jag mycket påminner om Lise Sandahls men är en billigare variant från Ålens. 


Här hänger även min brudklänning inplastad som jag inte längre får på mig tyvärr. Väldigt vit med puffärm och  blommor påsydda.
   Det enda rum hos oss som jag tycker är väldigt vitt är yngsta pärlans, som ni ser lite tonårsstökigt och inte ett dugg stylat för fotografering.


Vissa kuddöverdrag är på tvättning men dessa från hennes gillar jag, blommor på det är nog därför:)


Vill ni se mer vit inredning gå in på Fabriken som har vitt tema denna torsdag.

Imorgon blir det jobb för min del, sedan skall det målas bräder till helgen.
Ha det gött.
KRAM