måndag 30 juni 2014

Stockrosdjungel

Mina absoluta favoritblommor, fast om jag ser en Pion så är det också mina favoritblommor:) Älskar iallafall dessa ljuvliga blomster som jag sått i växthuset. Nu när vi kom upp låg de några kvistar ner,såg ut som en hel stockrosdjungel. Växthuset är ju ganska litet så Stockrosor är väl inte den mest optimala blomman att ha där inne, men när det nu inte går att få ha dem ifred på utsidan för de små slemmiga djuren så var det värt att pröva tyckte jag.Bara halva blomsterstjälken utslagen ännu. 


Så många olika vackra färger.
  

Jag är så glad att jag fick se dem i lördags, bevattningssystemet som maken fixat hade inte fungerat som han ville så nu är det ändrat och vi hade tur att de inte vissnat ifrån oss.


Det regnade ju hela lördagen och jag var inte speciellt alert efter min cykelvurpa så jag gjorde mest ingenting :), gick runt och småplockade , sov en stund framför brasan. Yngsta pärlan lagade mat och maken tapetserade pärlornas rum. Snart är det klart. Får kanske visa lite bilder på det imorgon om jag hinner. Är lite orolig för min lilla skalle, funderar på om jag borde åkt och röntgat den iallafall.  
KRAM

söndag 29 juni 2014

Söndagsbilder idag från Marstrand.

Idag har vi gjort en dagsutflykt till Marstrand med släkthalvan på makens sida. En mysig dag då vi började med att gå runt ön och fika på en klippa ut mot vattnet. 
Gick en guidad tur inne på Carl stens fästning.


Där vi blev visade in i bland annat tortyrkammaren, läskiga saker som brottslingarna fick ha på sig beroende på hur allvarligt brott de ansågs ha gjort.


Guiden berättade om att det kom nya rön från Amerika om hur fångarna skulle avtjäna sitt straff.
De skulle inte få vistas så mycket tillsammans utan sitta isolerade , därav byggdes det tre stycken isoleringsceller. Tre fångar valdes slumpmässigt ut av alla på fästningen, de två som satt i ytterkanterna dog efter ett år men han som satt i mitten satt i alla sina fem år som det var sagt att de skulle sitta isolerade. Nu kommer det sorgliga, när han blev frisläppt efter sina fem år kröp han ur cellen, han hade blivit fullständigt galen bland annat slitit av sig allt sitt hår så han lades på en kärra och kördes till dårhuset som man sa på den tiden. Här ser ni målningen som fortfarande finns kvar målad av hans eget blod och brottet som han satt inne för var att han inte trodde på kyrkan och nattvarden. Usch det var så sorgligt så jag kunde inte gå in i cellen och titta då hade jag nog börjat gråta känslig som jag är av mig. Maken gick in och fotograferade.Lite blommor måste ju fotas.


Imorgon börjar Swedish Match Tour så de höll på att rigga för fullt inför det.


Många som går på semester nu, själv har jag en vecka kvar, men skall vara hemma imorgon också och läka mitt huvud, kände efter denna provdag ute att det behövs. Sedan hoppas jag kunna jobba resten av veckan.För fler söndagsbilder kika in här.
KRAM

fredag 27 juni 2014

Stockrosorna blommade

För två veckor sedan såg det ut såhär i växthuset. Tomaterna längst till vänster med paprikor framför. Spännande att se om vi lyckas odla fram en paprika.


 Taket öppnas när det är för varmt, så kanske alla växthus fungerar, detta är ju mitt första så ingen stor erfarenhet av växthus , jag tycker dock det är en fantastisk funktion.
Stockrosorna tittar ut.


Och hade börjat blomma, så lycklig jag blev. Det första jag någonsin lyckats driva fram.


Cerise och aprikos färg var det på dem som blommade, såå fint.Förra sommaren köpte vi massor av växter som vi planterade lite här och var runt om på tomten. Tyvärr är det mycket som strukit med, den här rosen har klarat sig och växer nog till sig och blir fin.De sa just på nyheterna att Göteborg leder solligan i Sverige än så länge i år. Det har väl aldrig hänt förr. Hittills har det varit en härlig vår och sommar. För övrigt mår jag lite bättre idag än igår så nu hoppas jag på det bästa gott läkekött och ett enormt bra motståndskraft mot sjukdomar. Imorgon skulle jag sålt på bagageloppis hos Lantligt Anno Irene i Dals- Rostock men jag fick avsäga mig platsen , är nog bäst att vila så mycket det bara går. Min yngsta dotter som fortfarande bor hemma har hjälpt mig massor idag och lagat mat till mig. Skönt att inte vara själv här hemma idag.
KRAM

torsdag 26 juni 2014

En hylla två olika uttryck-veckans torsdagstema.

Snarare väldigt lika uttryck på hyllorna i mitt sommarstugekök. Men jag tycker att det är fantastiskt att jag ens har två hyllor som är likadana. För fler inspirationshyllor kika in hos Fabriken.


Hoppas ni har det bra. Själv har jag cyklat vält med cykeln idag och eftersom jag är/ var en mycket korkad 47 åring hade jag ingen hjälm. Tyvärr gick det inget vidare alltså, men jag hoppas det ordnar sig och att mina stygn som de sytt i mitt huvud skall läka och jag må bra igen.Jag har ändå haft en himla tur i 47 år inte fått många skråmor på min kropp och man kan ju inte ha tur jämnt. Ett gott råd om nu det finns någon mer korkad person ute i världen som cyklar utan hjälm, ÅK och KÖP en det fortaste ni kan. Tro mig slå i huvudet är inget som ni vill veta hur det känns.
KRAM

söndag 22 juni 2014

Midsommarbild igen-söndagsbild


Så var den över, tiden fram till midsommar. Det går otroligt fort nu, två veckors jobb till sedan semester.Juni månad brukar inte vädersmässigt vara någon hitt men i år oj, oj vilket härligt sommarväder vi haft nästan varje dag. Detta års sommar kommer gå till minnenas här hos oss, vi har redan gjort så mycket skojigt och då har inte semestern börjat än.


I Svenshögen firade vi midsommar halva dagen hos min ena syster som har den här fina utsikten från sin altan. Jag och yngsta pärlan gjorde varsin midsommarkrans som fortfarande är fina och pryder nu vårt bord på balkongen.
Nu skall jag ta vara på resten av den här dagen och bland annat fortsätta måla trappspjällorna. I går satte jag upp de sex spjällor som jag hunnit måla klart, oj va fint det blir. Förstår inte att det tagit mig 14 år att göra det här:)
ha en fin söndag alla som kikar in och vill ni se fler fina sommar- söndagsbilder kolla in hos Fabriken.
KRAM 

torsdag 19 juni 2014

Midsommar!


Veckans torsdagstema hos Fabriken är Midsommar, en mycket trevlig och avslappnad helg som jag gillar skarpt. Vi har så länge jag kan minnas firat denna helg i Lysekil hos goda vänner som har en liten stuga där oftast i regn.
Även imorgon kommer vi börja dagen med att göra varsin midsommarkrans jag och min yngsta pärla.
Här var förra årets tillverkning i full gång, min i blått och vitt.


Nathalies färdig, vit och rosa. I år har vi valt vita och några olika rosa nyanser på blommorna, skall bli skoj att göra dem.


Förra året när mörkret föll,satt vi ute under taket mellan deras två stugor och pratade om lite av varje skratt och allvar blandat om vartannat.På midsommardagen om vädret tillåter promenerar vi in till Lysekil och kollar på cruisingen som är där, bara för att det är skoj med alla glada människor. Lite spring in och ut i några butiker brukar hinnas med av mig,väninnan och våra döttrar, våra män väntar helst på utsidan:)


När vi tröttnat på cruisingen styr vi stegen mot någon restaurang, kanske No 54.


Imorgon blir det inte riktigt som det brukar för imorgon skall en fin storasyster som fyller år firas först innan vi styr kosan mot Lysekil.

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR JAG ALLA!
KRAM

fredag 13 juni 2014

Fantastiska växthus

Det här parasollet tokgillas, får gärna flytta in på landet.


Vi var uppe fem dagar i sträck på landet vid Kristihimmelsfärdshelgen, tjejerna och alla katterna var med och vi hade det så mysigt.Gräset behövde klippas igen, men spännande att smyga runt i tyckte Noxan. 


 Tänk vilken lycka att ha ett växthus, så enkelt det helt plötsligt är att få växterna att trivas och gro. Förut har det mesta dött för oss på landet. Förra sommaren köpte vi rosplantor och satte och det verkar som fyra av dem har klarat sig. Allt annat som vi sått äter sniglarna upp med förtjusning, men det i växthuset kommer de inte åt. Så småningom skall vi införskaffa ett gigantiskt växthus, det är något att se fram emot och drömma om det. 


Första gången sedan vi köpte stugan som vi varit uppe när Syrenerna blommat, så roligt att få se hur fint det ser ut runt stugan då.


Två tomatplantor som inte fick plats i vårt lilla växthus. Vi prövar en ny bevattningsmetod, skall bli spännande imorgon att se om den fungerat eller inte. Denna helg blir det en tur upp till stugan igen för att  klippa gräset , se till växterna och tapetsera pärlornas rum, där vi endast  hann måla taket vitt sist vi var uppe. Önskar alla en härlig helg. Vädret verkar bli fortsatt fint åtminstone här på västkusten. Vi börjar bli bortskämda nu har varit fint i veckor.
KRAM


söndag 8 juni 2014

Söndagsbilden

En liten bild från dagens middag på balkongen, som bestod av sill och potatis. Enkel och snabb lagad mat idag. En dag som vi äntligen tillbringat här hemma, maken har fixat med cyklar, tomatplantor och varit ute och sprungit en runda. Jag har börjat måla vår inomhustrapp , tagit loss brädorna, slipat, grundat och målat dem en gång, tvättat fasaden på balkongen, tvättat och hängt tvätt. Jag har även hunnit sitta i solen på balkongen och njuta av vädret, läst bok och borstat några av katterna:) 


Hoppas ni också haft en fin Pingsthelg som ju tyvärr nuförtiden går ganska så obemärkt förbi , i varje fall här hos oss. Nu kommer en intensiv arbetsvecka mycket att göra så här i slutet på terminen. Imorgon skall jag även in till stan för att hämta äldsta pärlan och hennes kompis som skall övernatta här en natt innan de på tisdag åker till Italien på en veckas semester.För andra söndagsbilder kika in på Fabriken.
Vi hörs.
KRAM

torsdag 5 juni 2014

Stilleben ingen lätt nöt att knäcka här.

Veckans torsdagstema hos Fabriken är stilleben, inget som det direkt kryllar av i mitt hem. I vårt hem finns mest funktionssaker, ljuslyktor, inredningstidningar i massor, blommor i vasar vilket iofs kan ses som stilleben men kändes lite fantasilöst och saker som barnen gjort. 
Funderade ett tag på att arrangera en fruktskål :) tidernas mest använda stilleben, vilket man nästan alltid får börja måla av på de flesta målarkurser jag varit på. Jag kände mig dock alldeles för trött för att arrangera något över huvud taget så vi tager vad vi haver sa Kajsa Varg.
Tre skulpturer som står på byrån i sovrummet, som inte direkt står där för att jag tycker att de är det vackraste jag har sett om man nu bara tänker på ytan. Däremot har de ett mycket vackert värde för mig eftersom de är de tre första skulpturer som min äldsta pärla gjorde när hon gick på KV. Hon vill inte ha dem men jag kan för allt i världen inte göra mig av med dem. Jag tänker på alla timmar det tog att göra dem och det är inte lätt att göra saker i gips eller i vax jag har provat.  Här står de tre figurerna tillsammans med min lilla aftonväska och ett par skor som sparats av samma anledning, går helt enkelt inte att slänga när man tänker på yngsta pärlans framfart i dem.


Hoppas ni har det bra. Här hos mig avlöser händelserna varandra begravning, gäster på besök, födelsedagsfiranden, studentfester och avslutningsfix på förskolan, vilket gör att det inte finns tid till bloggande och knappt tid till att njuta av den underbara naturens vår och sommarframfart heller. Vilket absolut måste prioriteras det går så rysligt fort ute nu bland växterna, snart, snart är det min favoritblommas tur att slå ut, Pionen.
KRAM