fredag 29 augusti 2014

Blommor och tomater

Är vad vi hittills fått från vårt växthus. Blommor i överföd och en hel del tomater.
Så här såg det ut när vi kom upp förra helgen, till synes mest blad vid första anblicken.


Men de fanns där under, tomater i mängder.Bara till att ge sig in i djungeln och klippa bort blad så tomaterna där under skulle få ljus. Vet inte om det går att göra så men det visar sig nästa gång vi kommer till stugan. Bara från fredag till söndag hade väldigt många fler hunnit få färg så vi hoppas på att resten också får mogna till sig.


Första skörden som jag plockade av på fredagen när vi kom. På söndagen blev det dubbelt så många till att ta med hem, räcker i två veckor här hos oss.


Stockrosorna blommar ännu, det är helt fantastiskt tycker jag. Så vackra de har varit hela sommaren.
Ja vilken sommar det varit, helt underbart fantastisk. Vi hade nästan fem hela veckor med sol, kom regnskurar i tre utav dagarna dessa veckor. Samlat på mig många fina minnen att ta fram och minnas när det blir kallt och ruskigt ute.  Fem veckors semester som ju alltid går fortare än vad man önskar, i år var de väldigt välbehövliga speciellt med tanke på att jag sydde fyra stygn i huvudet veckan innan semestern. Handen och även stygnen i hårbotten läkte fint, i huvudet känns det fortfarande då och då, sticker till och värker lite men inget som stör i det stora hela. 
Ha det gött.
KRAM

torsdag 28 augusti 2014

DIY torsdagstema idag.

Jag brukar spara saker som jag tycker är fina, tex som här en brun ölflaska.En dag på semestern när båda döttrarna och pojkvän åkt hem, kändes det så ensamt. Då gick jag in i deras rum och fixade lite och kom att tänka på ölflaskan, den skulle kunna bli en vas att ställa i fönstret. 


Nala är alltid så hjälpsam när man gör något :) vid bordet.


Tejp från Ikea, hade jag hemma, blev inte helt rakt kanske men blev nöjd ändå. Brunt blev svart, lite dåliga bilder från mobilen så syns kanske inte så tydligt.


Nu står den och väntar på att en blomma eller två skall flytta in till den och den har fått sällskap av några glasvasar.


För fler DIY projekt kika in här.
Hoppas ni får en fin fredag, jag är tidig så slutar redan klockan ett. Vi skall passa på att åka en sväng till äldsta dottern, tre veckor sedan vi sågs nu.
KRAM

onsdag 27 augusti 2014

Pärlornas rum


Såg ut så här och nu efteråt undrar jag hur vi kunde tycka att det rummet inte var så farligt hemskt som alla andra :)


Byrån har flyttat till Halmstad.


String sängborden är sålda på blocket, hamnade i nybyggt hus ute i Skärgården. Den gröna lilla vägghyllan är numera svart målad och kommer så småningom hängas upp på höger sida istället.


Gammal lampskärm på ny lampfot från Ikea.


Ikeabyrå vald och ihopsatt av yngsta pärlan.


 Stegen är köpt i en allt i allo pryl affär i Mellerud.Härligt när det blir klart, nu är det bara lite små tavlor, hyllor som skall på plats och jag och yngsta pärlan blev väldigt nöjda. Äldsta pärlan tyckte att det svarta var onödigt, blev för modernt tyckte hon. Jag lovade henne att hon skall få inreda det största sovrummet på övervåningen alla glada och nöjda:)
Idag har jag varit ledig och det var ingen dum dag att vara ledig på alls. Solen sken hela dagen och runt 20 grader, så efter en välbehövlig klippning i morse har stor del av dagen tillbringats på balkongen. Både med att städa den och även en del slappande i solstolen.  
Ha det.
KRAM 

söndag 24 augusti 2014

Söndagsbilden

får bli på den vackra Trollsländan som satt blixt stilla. Jag skulle fota vår höstsyren och där satt den.


Oftast surrar de förbi i världens fart och man hinner inte uppfatta hur de ser ut ordentligt. Den här gjorde sig dock ingen brådska utan lät sig fotas. Visst är den vacker? Vi har många trollsländor, små fåglar och även små ödlor i , vid vår damm på landet, det känns friskt och livfullt trots tystnaden och lugnet runt vår stuga för övrigt. Hoppas ni har en fin söndagskväll. Vi har precis kommit hem från landet och landat i soffan alla tre, skall avsluta kvällen med någon bra film.för fler söndagsbilder kika in hos Fabriken.  
KRAM

onsdag 20 augusti 2014

Efter en och en halv vecka

på jobbet känns allt som vanlig vardag igen med tidiga morgnar och förkylning på gång :) Dessa bilder känns som de togs för en evighet sedan.

Fika innan gräsklippning en dag i maj.
Ser inte så mycket ut för världen på utsidan, både ny panel och färg behövs men vi älskar att vara här.


Över ängen mot stugan.


Nyklippt gräsmatta.


Rabatten bakom förrådet, har blommat fint i sommar.


Rosbusken vi planterade framför dammen förra sommaren verkar ha klarat sig.


I år har nya rosplantor köpts och satts ned i jorden, hoppas de också kommer att trivas. I denna värld full av sniglar så verkar rosor vara en bra blomma att plantera.Vi har renoverat pärlornas rum och hallen klart i sommar , det får bli nästa inlägg. Nu skall jag intill stan och fika med en vän.
Ha det fint.
KRAM