söndag 2 november 2014

Saknar all blomsterprakt

från i somras. En sak till jag saknar även om det krävs mycket arbete, så är det vår stora trädgård på landet. Här hemma i stan har vi ingen att tala om, dessutom känns den mer som besvär än njutningsbar. Tänk så olika man kan känna inför egentligen samma sak fast saken är på olika platser, beror antagligen på potentialen på trädgården.
.
Speciellt eftersom det som trivs allra bäst där är rosor och det har vi gott om och fler skall det bli.


Jag njuter som allra mest av att kunna gå ut i trädgården och plocka in blommor. Älskar att göra små blomsterarrangemang ute och inne. 
Maken har varit uppe över helgen och stängt av vattnet och fixat inför vintern. Han berättade igår att det fortfarande finns blommor som blommor både i trädgården och i växthuset. det är allt synd att man inte kan bo på två ställen samtidigt, det är ju så mycket här i världen man vill uppleva och tycker om.Även i somras inköptes rosplantor som planterades. Den här rosen Geoff Hamilton hoppas jag verkligen skall trivas, hann bli en riktig favorit.


Jag drömmer om att göra dammen fin med levande fiskar i , en liten bro att gå över, mängder med blommor runt om och en liten bänk att sitta på framför dammen i tysthet. I väntan på att mina drömmar skall förverkligas får vi nöja oss med massor av Näckrosor att njuta av.
En av förra sommarens rosplanteringar som sakteliga verkar ha bestämt sig för att överleva, tack och lov.


Att planera och drömma är väl ändå halva nöjet, som ju absolut passar ypperligt under denna årstid vi har nu.


Hoppas ni alla har haft en fin helg. Igår var jag och yngsta pärlan vid mamma och pappas grav och gjorde lite fint. Det var ju Allahelgonadagen och då känns det ju bra med ett besök vid graven, trots att jag har en enormt lång väg att köra. Fast det gör inte så mycket när man har sällskap av en underbar dotter. Vi stannade till vid Ikea på hemvägen och köpte några återvinningskärl, nu slipper vi ha en enda röra av plastpåsar att hålla reda på. Det ser så snyggt och prydligt ut nere på toaletten nu så det är ett nöje att bara gå in där och kika :)
 KRAM