onsdag 30 januari 2013

Märkliga sammanträffanden

Ibland upptäcker eller träffar man på människor som länkar en samman till något annat här i livet, vilket brukar göra de allra flesta väldigt glada. Jag antar att det får oss människor att känna samhörighet med varandra och det tycker vi om att höra ihop med varandra.
På landet hade vi länge gått och beundrat den lilla, lilla sommarstugan med alla de vackra och otroligt stora blomster arrangemangen som hängde utanför. det såg så idylliskt och trevligt ut, vi förstod också att de höll på att bygga en åretrunt bostad bredvid stugan. Att bygga nya villor är inte något som tillhör vanligheten i vår lilla sommarstugeby, därför tyckte jag och maken att det var spännande att se hur det skulle bli när det blev klart. 


 Naturligtvis blev huset som jag inte vill visa här helt och hållet väldigt vackert och passar så bra in i den dalsländska naturen.


En dag när vi gick förbi upptäckte jag vad som stod på deras ny uppsatta brevlåda, de har ju exakt samma förnamn som jag och mannen i mitt liv. Lite lustigt tyckte vi och var tvungna att ta ett kort på brevlådan, bevis på att det finns två till med dessa som mina döttrar säger inte världens vackraste namn  som funnit varandra:)


Hoppas ni har en fin vecka. Själv känner jag mig lite trött efter två dagar på pedagogen vilket säkert är resultatet av att sitta så mycket stilla, lyssna på föreläsare och diskutera något som jag är ganska så ovan vid.
Imorgon är jag ledig och det skall bli extra skönt känner jag, eftersom förra torsdagen ej var ledig . Då var jag på min andra utbildning som jag går med en kollega på jobbet.
Till helgen får vi gäster och det skall bli skoj och trevligt med lite slapphet efter allt pluggande.

KRAM

torsdag 24 januari 2013

Ordning och reda, har jag det?


Fick verkligen ta mig en funderare på om jag har någon som helst ordning och reda på landet. Kom på efter ett litet tags funderande att jag ju har vårt lilla turkosa matförråd som är ganska så gräsligt och för att göra det lite trevligare så köpte jag rotting korgar på Ikea och la ner allt som inte är så tilltalande för ögat men som ändå behövs. Den vänstra har jag disktrasor, diskborstar och lite annat smått och gott i och så finns det korgar fulla med plastpåsar, bakformar och mycket mer som jag inte minns just nu.
Den virkade remsan har jag virkat och skall så småningom sättas upp på hyllkanten.  

Lite finare rotting korgar i vardagsrummet med olika garner i.


Sedan kom jag på att det som jag är mest stolt över som jag gjort alldeles själv, både en till landet och en till stan är en smyckesbräda. En vanlig bräda, tyg som man gillar jag valde spetstyg och eftersom det är genomskinligt tog jag ett helt vitt lite tjockare tyg bakom så inte brädan syns. Knappar, jag valde olika guldfärgade, som syddes fast på tyget. 

Sedan spände jag fast tyget runt brädan och 


voilá, klart att hänga upp sina smycken.


fler ordning och reda tips hittar ni inne hos Fabriken.
Ikväll blir det utgång med kollegorna och massor av trevligheter, så nu skall jag slappa lite framför brasan så jag orkar med kvällen:)
KRAM

torsdag 17 januari 2013

Krispigt vintervitt

Hejsan igen!

Föga originellt troligen men solstrålar som lyser på vintervita trädgrenar så att det gnistrar i ett riktigt snölandskap är vad som jag förknippar med krispigt vintervitt som är dagens torsdagstema inne hos Fabriken. Kika in där . 
Det kan man oftast finna i vackra Dalsland så här kommer två vinterbilder därifrån , inte årets för i år har vi inte gjort något besök i stugan ännu. 
Men när vi gör det så kan det med fördel vara bra att ha skidor med sig om vi inte vill pulsa i snön eller ringa och be grannen skotta ned till oss innan vi kommer.Ha det gött.

KRAM