fredag 11 juli 2014

Vimplar till trädgården


Har jag länge tänkt sy, men ibland tror jag att jag tänker för mycket och gör för lite för hinner då rakt inte allt jag tänker att jag skall hinna. Definitivt hinner man inga sy om man kör och druttar omkull med cykeln och slår huvudet. Alltså får det bli snyggt sydda en annan gång. Den här gången får det duga med sicksax klippta som sedan limmades ihop med hampasnöre emellan.


Fungerade bra det också är kanske inte så hållbara det får tiden utvisa, nu hänger de i varje fall mellan träden och vajar så fint i vinden.


Hängde dem så att man kan ligga i  hängmattan och titta på dem. Vi har haft några härliga dagar vid stugan med båda pärlorna, idag körde vi hem till stan eftersom yngsta pärlan imorgon åker till Danmark med sin pojkvän och hans familj och äldsta pärlan skulle träffa vänner ikväll. Imorgon åker hon hem till sitt igen för på söndag blir det jobb för hennes del. Vilket innebär att jag och maken min blir ensamma nästa vecka på landet, då får vi hoppas vi får besök från övrig släkt. Om inte så har jag öppnat en lite loppis, hur skoj som helst. Har bara haft öppet igår eftermiddag men det kom två besök och lite fick jag sålt.


Försökt göra lite fint runt om i trädgården med blommor och pynt.


I år blev det Flitigalisor i zinkbaljan.

Ha det gott i sommarvärmen.
KRAM

söndag 6 juli 2014

Tapeten andades Lantlig charm

Pärlorna mina var med på landet för några veckor sedan. Vi hjälptes åt att måla taket så det gick i en rasande fart och blänker nu vitt och nymålat.  

Tapetseringen däremot har tagit tid, trots att rummet är litet.Fast det är klart det är bara mannen som står för den och det är ju lite mer jobb än att måla ett tak. Så var det ju det där med mönsterpassning, att jag aldrig kan lyssna på maken min:) : vad har jag sagt om det? säger han varje gång. Ja det bara blir så att helt plötsligt är en tapet köpt utan att jag tänkt så mycket på själva jobbet. Jag skall skärpa till mig , det är inte jättesmart med mönsterpassning i ett gammalt skevt hus. Tapeten som jag och yngsta pärlan köpte förra sommaren tyckte vi andades lantlig charm och hittades på Rusta. Space lantliv 149 kr/rulle var ett kap till det här lilla rummet så den inhandlades utan större betänkande. 


Vet just inte om det var så bra val så här i efterhand, känns lite som det snurrar i huvudet när man kommer in i rummet. Vi hoppas det går över med lite möbler på plats. Nog blir det betydligt fräschare iallafall det måste ni hålla med om.
KRAM