onsdag 15 oktober 2014

Snabbt och lätt att slänga på lite färg

i den lilla hallen, sa en väninna till mig när hon var på besök för tre somrar sedan. Jo det gör det troligen för de allra flesta men inte för mig, för mig tar allt väldigt lång tid. Kanske för att jag är tidsoptimist och vill göra så mycket eller också för att jag aldrig gör färdigt en sak i taget.
I somras blev iallafall hallen nere klar och lyser nu i blått och vitt. Telefonhyllan på plats, det var här som mormor Elisabeth hade sin telefon på sin tid.


Jag gav mig även på trappan som skall ha en ljusare blå färg.


Om den är färdig? Nej, inte alls, behövs troligen två strykningar till med färg och lite mer nogrannhet kanske :)


Här kan ni se hallen hur den såg ut för tre år sedan.

Glasburk med servett decoupage som vas, duger fint i stugan
.

Idag har regnet öst ner här i Partille och tydligen skall det komma kopiösa mängder inatt och fram till imorgon kväll. Jag jobbar sent skift imorgon och på fredag för andra veckan i rad. Känner mig lite trött och hängig så i helgen skall jag bara vila mig och försöka bli pigg igen.


En liten somrig bild för idag tycker jag inte alls om hösten, den har visat sig från sin sämsta sida. Ibland längtar jag enormt mycket efter lite varmare dagar, men denna höst har hittills varit fantastisk så dumt att klaga. Hoppas ni har en fin vecka med eller utan regn. 
KRAM

lördag 4 oktober 2014

Att göra något man länge velat göra

som att tex öppna en loppis. Det är något jag funderat på i flera år, men inte tagit mig för. Nu är det ju så att båda våra pärlor vissa veckor varit utflugna och det blir väldigt ensamt på landet, trots att det alltid finns att göra och även om det då och då kommer trevliga gäster.
Loppis skylt målad av en pärla.


 Tyvärr har jag inget extra litet hus att husera i , det hade varit betydligt enklare. Nu bar jag lådor ut och in lite då och då, som tur är var vädret verkligen på min sida i sommar. Nästan inte en droppe regn.
  

Man tager vad man haver, en stor plastduk spändes upp över en del av sakerna.


Försökte göra lite fint med dukar och liknande saker på samma plats.


Tre gånger fick jag slutsålt sakerna jag ställde upp på det här bordet, måste vara mitt turbord.


Man är ju alltid lite orolig innan över hur det skall gå, när man öppnar ett försäljningsställe. Jag bestämde att om jag fick tre besök på hela sommaren skulle jag bli glad, det kom tre redan första timmen. Väldigt roligt var det och jag träffade många härliga människor. Bland annat en trevlig man och kvinna från Karlskoga som hade planer på att öppna ett café och samtidigt sälja möblerna som man satt på i caféet. De köpte ett gammalt brunt bord av mig,som nog blir super i vitt och svart. Om det blir någon loppis nästa sommar återstår att se.
Hoppas ni har en härlig helg. Jag har en av mina bästa väninnor här hela helgen och idag har vi gjort stan med massor av shopping och restaurangbesök tillsammans med en annan av mina bästa vänner. KRAM