torsdag 30 maj 2013

Maj


Hejsan där ute i värmen!

Visst är det helt underbart väder nu och det verkar som det skall hålla i sig. Jag älskar solen och sommar så är det:)

Här hos mig har majmånad inneburit:
Cykelturer till jobbet förbi två sjöar på vägen, den mindre full av fina små andpar.
Skogsplantering av små granplantor- tänker om jag kan slippa inte göra om:)
Stadstur med besök på Heaven 23 och Göteborgsvarvs span, inget springande för mig.
Planterat blommor i mängder här hemma.
Firat pappas fina Kerstin som bjöd oss på Laxbutiken.
Första frukosten utomhus på landet, hur mysigt som helst fastän vi inga barn hade med oss denna gång dit.Jag tycker allt att majmånad har försvunnit med en svindlande fart, försöker hinna med att  njuta av all färgprakt som är ute nu, för nu blommar det här för fullt. Helt ljuvlig månad har det varit och jag är säker på att juni månad blir minst lika bra.


Andra moodboards hittar ni på Fabriken.

KRAM

torsdag 23 maj 2013

Utsidan på landet

Hejsan!
Torsdagstema idag: Utsidan
Superbra tema för en utsida har vi ju alla utanför våra stugor, tjusiga villor eller var vi nu än bor.

På landet har vi massor av utomhuskrukor, betongkrukor, zinkbaljor som jag brukar plantera blommor i . 

En fin zink kanna på yttertrappan.


Betongkruka och lite annat småfix i betong som denna händiga bloggerska tillverkat, som bor relativt nära mig på landet.
Just nu äppleträden i full blom, väldigt fint tycker jag.


 
 Vid vår pump brukar jag ha lite olika blomster arrangemng, oftast något liknande det här som var förra sommarens.


Dammen har fått nytillskott av Näckrosor i år i flera rosa nyanser och vita, spännande att se hur de tar sig.


Landet man ser från köksfönstret.

 
Oftast på sommaren ser det ut så här utanför huset, jag med en målarpensel i högsta hugget. Alltid något man kan sätta penseln i.


Så här ser det alltid ut, vid utsikten ner mot sjön. Vi har just nu tre möbelgrupper på olika platser i trädgården, det är så skönt att slippa kånka runt möbler utan man sätter sig där man vill sol eller skugga.
Rosor utanför husknuten , vilka en del tyvärr dött under vintern som varit. Hört många som säger att deras växter tagit stryk i vinter. Tråkigt men får försöka plantera lite nytt.
 

Hade ju varit roligt om själva stugan varit lite finare på utsidan, men den behöver målas om, bytas brädor på osv.. osv... Försöker fixa med blommor och fint på borden så att det blir mysigt och hemtrevligt på det sättet istället. Rom byggdes ju inte på en dag:) För fler tolkningar kika in på Fabriken.
Ha en härlig torsdagskväll, här skiner solen. Ljuvligt skönt.
KRAM

söndag 19 maj 2013

Söndagsbilden

Hejsan!
Vilket underbart väder vi haft i dagarna tre. Igår var vi en sväng in till Göteborg, promenerade in för att se på dem som sprang Göteborgsvarvet. Många duktiga löpare och en och annan som inte mådde så bra såg vi. Inte helt lätt kan jag tänka mig att springa i 27 grader som det var här igår.

Idag har vi varit i Ljungskile, bjudna till laxbutiken av pappas dam Kerstin, hur gulligt som helst. Hon fyller år på tisdag och vi fick träffa hennes dotter för första gången, väldigt trevligt var det.
Nejlikor prydde borden, för fler söndagsbilder kika in hos Fabriken.
Ha en fortsatt fin söndagskväll.
KRAM

torsdag 16 maj 2013

På köksbordet

är veckans torsdagstema på Fabriken idag, inget som jag vanligtvis skulle ståta med men,men...

Köksbordet på landet, några te påsar och ett oanvänt ljus, vilket beror främst på att här sitter vi nästan aldrig och äter. Oftast äter vi utomhus på landet, lite det som är hela tjusningen med vårt lantställe att sitta och äta med utsikt över sjön och alla gröna ängar.


Vid regn äter vi här vid ett större bord i vardagsrummet, duk har jag alltid på bordet på landet.
På bordet ett servettställ i älgformat, gåva av goda vänner när vi köpte stugan. 
Jag har så otroligt mycket prylar så hälften hade varit nog, men oftast har jag inte hjärta att göra mig av med något som jag fått men som kanske inte helt är vad jag själv skulle valt i nuläget. 
Korgen är målad av goda vänner och en bröllopspresent, tänk så snällt av dem att ta sig sådan tid att måla en hel korg med våra namn och datum och allt. Den har dock blivit förpassad till landet, där den gör sig bättre än här hemma. Dessvärre börjar även stugan bli full nu, får nog bli en loppisbod så småningom.Korgen blir dock aldrig ett loppis föremål, den kom ju in i mitt liv en mycket lycklig dag:)Här hemma har jag sällan duk på bordet förutom den här då som världens bästa mamma virkat och som jag hade turen att få. Skulle jag aldrig göra mig av med för allt i världen och eftersom köksbordet är extremt ömtåligt får den ligga där på ibland.
Just nu resterna av en av mina födelsedagsbuketter, uggleservetterna som inhandlades i Ullared förra helgen  och


kryddväxter som jag också fick i födelsedagspresent. Tycker väldigt mycket om krukan med växterna i, men är väldigt dålig på att veta när de skall användas och till vad. Jag borde gå en matlagningskurs:)


Ha en fortsatt fin vecka, själv är jag hemma den här veckan. Har åkt på en infektion i kroppen och den verkar inte ge med sig trots en tiodagars penicillinkur. Jag hoppas det vänder snart, för nu längtar jag till jobbet och alla mina små godingar där.
KRAM

onsdag 8 maj 2013

Lite regn imorgon då

ja det har väl ingen dött av, hade dock föredragit gårdagens 18 grader. Vi får hoppas på det bästa och se hur det går med de 3000 plantor som skall planteras. Förra årets plantering beundrar vi här på bilden. I år är vi sex personer som planterar, så det skall nog gå bra.


Såg att jag satt in fel bild i söndags, hihi inte var det så grönt och fint förra helgen på landet. För ett år sedan däremot då var det exakt så fint, skall bli spännande att se hur långt våren kommit denna helg. Önskar alla som kikar in en superfin helg och om det regnar där ni är; sätt er i soffan med en bok och njut och tänk: Va skönt att vi slipper plantera skog i regnet idag:)
KRAM

söndag 5 maj 2013

Söndagsbilden- Vår på landet

Hejsan!

Söndagsbilden från stugan mot sjön, såhär långt har våren kommit på landet. I år skall jag inte missa syrenerna, vilket jag gjort alla år vi ägt stugan.
Nästa helg skall vi plantera skog, så det blir första helgen på landet för i år, betydligt senare än förra året. Vi hoppas på uppehåll och lite sol gör inget heller. Skönt när plantorna är i jorden. Förra året anlitade vi till skogsplanteringen, tyvärr har cirka 30 % dött av dem. Kunde varit värre, som med årets blåbärsris helt brunt överallt.
Har ni sett något ris som klarat sig? jag har inte vad jag minns varit med om det förrut.


En riktig härlig vår känns det som vi går till mötes, dessutom en hel del ledigheter att se fram emot.Vill ni se fler söndagsbilder kika in hos Fabriken.  
Hoppas ni får en fin vecka.
KRAM

torsdag 2 maj 2013

Stilleben


Hejsan!
Undra om jag är sist som vanligt.
Antingen är jag väldigt långsam, eller en stor tidsoptimist.
Tror alltid jag skall hinna mycket mer än jag gör.
Här har vi i alla fall mina bidrag till veckans torsdagstema hos Fabriken.


Skulle skrivit lite men hinns inte med nu, måste packa för imorgon åker jag med mina kollegor på äventyr.
Önskar er alla en fin helg.
KRAM