fredag 16 augusti 2013

Rosträdgård

En trädgård full av rosor är nog vad det får satsas på till slut på landet. Jorden är ju väldigt leraktig, tex så trivs inte Lavendel man kan säga att det är lite av ett vågspel för varje växt som planteras - överleva eller inte. Första sommaren hade nästan alla gäster som kom och hälsade på med sig växter till oss och de flesta av dem dog tyvärr, rosor däremor verkar trivas i den här speciella jorden så i år satte vi nya lite här och var skall bli spännande att se hur det går med dem. 
Denna ros är den största som står framför huset och är väldigt fin, lite lustigt val av färger på rosorna framför det röda huset kan jag tycka eftersom det även finns oranga men nu är det som det är och så länge den här rosa blommar så här vackert får den stå där den står.


Inte lika välblommig ros trots att det är exakt samma sort.  Klematisen som växer bredvid däremot är väldigt vacker och fin mot det röda huset som för övrigt är målat i faluröd färg. Makens familj har liksom min man tyckt att dalslandsstugor skall ha den färgen, jag förstår inte riktigt tjusningen med den färgen för huset ser ju ganska så fort ut som om det skulle behöva om målas igen och kommer man när huset med en tröja så blir ju tröjan röd. Jag har börjat försöka övertala mig till en annan färg , vi får se hur det går:)


Träd det är något som vi har gått om och det älskar katterna, speciellt Nala. Fast hon satt en stund och lät lite ynklig där uppe innan hon beslöt sig för nedfärd som gick i ett rasande tempo:)


Imorgon blir det en snabbsväng till landet, skall hämta lite kastruller och annat som äldsta dottern skall få med sig nu när hon flyttar till Halmstad där hon köpt en lägenhet. Spännande om än lite vemodigt, jag har ju liksom haft henne här hemma i 21 år så nu blir det lite tystare, tråkigare och ensammare, men det är nog bara att vänja sig anatar jag. De stå roligare när hon väl kommer hem och hälsar på och vi kan ju åka till henne också.Halmstad är ju en trevlig småstad.
KRAM

3 kommentarer:

 1. Så fina rosor, jag tycker det passar med rosa till det röda huset;) Dock är även jag lite trött på falurött, vårt hus är ju målat med det, men jag skulle vilja måla över med falu grå/svart ist...Ha en härlig kväll, skönt att första arbetsveckan är över! Kram Fia

  SvaraRadera
 2. Rosor är så vackert och väljer ma olika orter så kan man ha blomning till långt in på hösten.
  Det känns i hjärtat när barnen skaffar eget hem men man lär sig snart acceptera det och sen är det fest när de kommer hem och det är så roligt att hälsa på i deras hem.
  Hoppas du får en fin helg, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Så felstavat, varför läser jag aldrig igenom innan jag skickar?

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥