söndag 8 december 2013

Ljuspyntade förra helgen

Hejsan! 
Här har jag minsann lyst med min frånvaro. December är ju en underbar månad och man har oftast fullt upp både på jobbet och hemma så då blir det prioriteringar och bloggen kommer nog längst ned på min prioriterings lista:)
Förra helgen var vi i Halmstad och hjälpte Tes att pynta hennes lägenhet. Först gick vi en sväng i mysiga staden och köpte julgardin, ljusslingor, julgranskulor, fikade och sedan var vi i lägenheten och satte upp allt. Borrade, satte upp tavlor och speglar gjorde mannen, medans vi satte upp julgardin och pyntade ljusslinga runt dörren som så småningom skall bli vit.


Här syns slingan på balkongen och julgranskulorna som vi köpte hos "Rosencranz" från Ib Laursen. Vinröda och vackra är de kulorna, någon gran skall dottern ju inte ha men de hänger lika fint i gardinen.
Amaryllisen lyckades katterna välta så den bröts av, men det kommer en stängsel till så därför står den där emellan adventsljusstakarna och ser mindre snygg ut.)
Kuddar från Hemtex och den fina med havsmotiv från Mio.


Adventsljusstaken på mitt eget köksbord ser ut ungefär som vanligt, andra ljuset har tänds idag men då tog vi inget kort.


Små flaskor har jag sett hos många bloggerskor men inte i någon affär men så i Halmstads mysigaste lilla inredningsaffär som jag inte minns vad den heter just nu hittade jag dessa sötingar också från Ib Laursen för 199:-. Det vitröda bandet står det God Jul på och köptes i samma affär endast 20:- / meter, vackert och billigt.

Hoppas ni alla har en fin andra advent. Nu blir det luciafirande på torsdag på jobbet och vi brukar göra som så att vi har ett traditionellt lussefirande med tåg för de äldsta barnens föräldrar på morgonen. De övriga två avdelningarna har drop-in för sina barn och föräldrar på eftermiddagen. I år skall vi pröva lite nytt och jag skall sitta med tomtekläder på mig och läsa en liten saga emellan varje sång som barnen sjunger. Skall bli skoj att pröva lite nytt och se hur det går. Just nu sjunger de för glatta livet men erfarenheten säger mig att det kommer låta betydligt mindre när de ser alla föräldrar sitta uppradade. Hur som helst så kommer det bli fint och roligt det är jag säker på.
KRAM 

5 kommentarer:

 1. Så pyntat och både hos dottern och hos dig!
  Skulle gärna se dig som tomte läsande sagor för barnen! Lucia är så fint när barnen sjunger och kommer i sina vita linnen!
  Ha det fint, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 2. Mysigt pyntat, vinrött bidrar alltid till julstämning ♥ Härligt med lussetåg i skolan, våra ettor lussade på SFI o för föräldrarna, o eftersom vi körde 2 klasser ihop så var det 44 barn som sjöng..! Vackert;) Ha en härlig 3:e advent ♥ Kram fia

  SvaraRadera
 3. Hoppas allt är bra med dig, vännen!
  Önskar dig också en riktigt härlig och mysig jul med dina kära!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 4. Skickar en stor jul kram till dig/ha de gott

  SvaraRadera
 5. Jag saknar dig här och hoppas bara att allt är bra!
  Gott Nytt År, raraste du!
  Kramar Eva

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥