måndag 5 november 2012

Så här kan det gå en helt vanlig vardag i ens liv,


Hej!
(Detta inlägg skrevs torsdagen innan vi skulle åka på semester och Fabrikens torsdagstema var Barnrum, jag skulle precis lägga in det och då gick strömmen i hela Partille så kan det gå en helt vanlig dag i ens liv.Därav inget bidrag från mig denna torsdag. Dagen därpå skulle vi åka till Gran Canaria så inget bidrag i torsdags heller. Tänkte dock att eftersom inlägget nu finns kan jag väl visa det idag istället.)

Barnrum som denna dag är Fabrikens torsdagstema.

En gång för länge sedan fick jag och bästa väninnan för oss att vi skulle gå en kurs och lära oss att måla på trämöbler.

Just då var min yngsta pärla ganska liten därför målades på hennes möbler Beatrix Potter motiv. Jag målade även en kornisch som står i något hörn fortfarande med de söta små kaninerna och mössen på. Hela rummet var som en Beatrix Potter värld med matta, tavlor, böcker och allt:)


Äldsta pärlan fick blommor på sina möbler, nu är dessa stolar allt som är kvar av barnrum här hos oss.
Står så fint i deras rum på landet, med skavanker och lite mindre färg på.Äldsta dottern föreslog att jag i skrämselsyfte skulle visa hur ett tonårsrum kan se ut. Vi skojade lite om det och jag sa att det vore väl synd att avskräcka människor från att skaffa barn:) Jag är en sådan där mamma som slutade städa deras rum när jag ansåg att de var fullt kapabla att klara det själva. Därför är det oftast inte så städat i deras rum, men de kan om de VILL och är väldigt bra på mycket annat och inte skall de väl bo i mitt hem hela livet heller. Jag är dock glad så länge de gör det och hellre lite skit i hörnena än ett rent helvete:) Kika in på Fabriken om ni vill se mer söta rum och barnideér.

Ha det nu så bra alla, nu skall här ägnas en stund åt mig själv eller rättare sagt jag skall ägna en hel vecka åt mig själv , helt utan städning över huvudtaget.

KRAM 

( Vet ni vad jag nu är såhär i efterhand? Oerhört tacksam över att vi har el som förenklar livet för oss som lever nu och vad jag var tacksam för just då var att jag redan packat min väska till skillnad mot mina två medresenärer som fick springa runt och packa till levande ljus. ) 

KRAM IGEN.

3 kommentarer:

 1. Så fint du målat! Spara möblerna, det är fina minnen och det kommer säkert igen att man ska ha mönster på möblerna. Vi var ett gäng grannfruar som träffades och målade möbler, skålar, korgar mm och vi hade så himla kul, jag har sparat allt jag målade.
  Skönt att höra att du inte stäödar ihjäl dig, du har lyckats hitta sånt som är viktigare!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 2. Roligt att jag hittat hit till din blogg. Kan man kalla att vi är "lite" grannar, nja inte så där nästgårds men inom samma landskap, Dalsland. Skall snart flytta till Rostock från Brålanda. Jätte fina stolar du målat, har även hos mig blivit flera stolar ¨pallar målade, är så rogivande med målerit.
  Ha en skön dag/kram

  SvaraRadera
 3. Så fina stolarna var, de får allt sparas till kommande barnbarn *ler*! Alltid kul att måla på saker eller helt nytt! Skönt att du hann packa innan ni fick svart! Ha en fin dag! Kram Iréne

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥