onsdag 14 november 2012

Trasmattornas hus

Textilier som är dagens torsdagstema hos Fabriken, kuddar finns några stycken av i stugan av det romantiska slaget.
Kuddarna med rosa rand runt kanten är köpta i Mellerud, därefter Indiska och den med virkad rosbård på kommer från hemslöjdsbutiken i Håverud. Rund prickig kudde från bästa inredningsaffären   Noll54 i Karlstad. I botten på kökssoffan ligger en lång dyna, som är ihopsydd på ovansidan av två stora kuddfodral, det är den som är i rosa rutmönster som syns lite här och var på bilden. På undersidan är det öppet så att jag kan ta ut dynan och tvätta fodralet om så skulle behövas. De två vita kuddarna som ligger på sängen minns jag inte var jag köpt.


 Kuddfodral kan även användas med en tunnare dyna i som trädgårdsdyna. Brukar ha kuddar även ute i alla trädgårdsmöblerna på sommaren, vilket i sommar gjorde att jag fick hejdlöst mycket motion i ett försök att hålla alla kuddar , dynor och filtar torra.Mannen i huset tyckte att det var ganska roande:) det var ju en ganska så skvättig sommar i år. Men nästa år kära vänner då är jag helt säker på att jag kan låta dem ligga ute hela sommaren. 


 I gästrummet ligger alla kuddar under överkasten. Här bli nog fint så småningom med massor av nya kuddar, tills dess förgyller gosiga plädar överkasten. Plädar är ett måste, är så skönt att gosa in sig i framför brasan tills man får upp värmen i stugan. 


Nämen titta vad har vi här då? En blå Kinamatta som för länge sedan var vardagsrumsmattan hemma i stan, har fått flytta till landets vardagsrum. Enda mattan i stugan som inte är en trasmatta.Trasmattormas hus kan man verkligen kalla vår stuga. Vi har trasmattor i vart enda rum, många av dem har Elisabeth vävt och en och annan kommer från min släktsida.Alla mattor med inslag av blåa toner i sig.


Här har vi en av kuddarna i yngsta pärlans säng. Jag har sytt den av lakansväv, strukit på bilden och sytt i rosa sidenband att knyta med i ena sidan. ( Syns lite av dem på höger sida)


Önskar en er fin dag. Så klart vill ni se fler textiltips kika in på Fabriken.

KRAM

5 kommentarer:

 1. Fina textilier du visar. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det blir så ombonad och härligt med trasmattor och kuddar, med sånt som används. Du har det så hemtrevligt i stugan.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så härligt somrigt! Längtar så till sommaren när jag ser dina bilder!

  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det ser ut! Kram Marthina

  SvaraRadera
 5. Finfint, trasmattor är helt klart det snyggaste i en hemtrevlig liten stuga. En kopp kaffe o några pelargoner också, så är man i hamn;)) Kram på sig ♥ / Fia


  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥