torsdag 6 december 2012

Advent

Adventstema hos fabriken, vill ni se massor av fiffiga, tjusiga och härliga idéer så kika in där.

På landet förra året till första advent hade vi tänt detta ljus som vi fortfarande tänder då och då. Ett evighetsljus och det är ju väldigt bra när saker räcker länge.


Här hemma har jag massor av olika adventsljussakar, flera olika med levande ljus. Det är så roligt att göra iordning dem , pynta med mossa och små hjärtan, små tomtar. Hjärtan på tråd har jag alltid i minst en av alla adventsljusstakar, tycker det är så fint när den slingrar sig runt ljusen. Här ser ni mina små lertomtar köpta på Tjolöholms julmarknad för några år sedan. Lussebullarna jag bakade med mandelmassa i, fikastunden på kvällen förra söndagen när hela familjen var samlad.Här syns även den tvådelade adventsljustaken från Cult design som hängt med några år.


   Här har jag virat jutvävs snöre och spetsband med små knappar på över ett bredare spetsband på ett tjockare ljus. 


  Adventsstjärnor har vi mängder av, röda, vita, hjärtformade,dock en enda adventsljusstake som är bågformad från Design House.
Ljus utomhus vill jag också ha, här har vi hängt ett ljusnät i våra cypresser på baksidan, Nala undrar vad jag sysslar med? Komma och väckas sådär.

 Julgrupper är fint att ha några stycken och helst vill jag att dörrens julkrans skall hänga klar på utsidan. Så blev det inte i år, eftersom glödlamporna som skall viras runt var trasiga. Nu hänger den klar med lingonris i hallen i väntan på att mannen skall fixa lamporna till den. 


Önskar er alla en riktig fin andra advent.

KRAM

4 kommentarer:

 1. en hel del ljus att välja på ..mysigt ...och dina lussekatter såg ju himmelska ut ...måste nog pröva det där med mandelmassa i nästa gång ...låter gott,

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. De små tomtarna är underbart söta! Jag leftar alltid efter såna på julmarknader, så mysiga att ha i julgrupper eller sittande bland godiset t ex.
  Ha en fin vinterkväll, rara du!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Vilka små söta tomtar, de var ju underbara! Så många fina grupper du har lite här å där med ljus i, så mysigt! Ha nu en fin vecka! Kram Iréne

  SvaraRadera
 4. Jätte fina grupper du fixat ihop, tända ljus så här i juletid ger lugn tycker jag.
  Mums va goda dina bullar ser ut, här har de inte blivit gjort något bak än men de kommer kanske.
  Ha de finfint/kramen

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥