torsdag 13 december 2012

Vardagsrum med Pelargoner i fönstren

Torsdagstemat idag på Fabriken är vardagsrum och det har vi ett på landet eller egentligen kanske två om man räknar det uppe . Nöjer mig med att visa bilder nerifrån det är ju där vi tillbringar våra kvällar på landet och även morgnar ibland om det regnar ute så äts även frukosten här.

Gammal kökssoffa som för länge sedan användes att sova i. Numera är den full av täcken, kuddar och spel. Rymmer verkligt mycket , skulle gärna vilja måla den men det har maken satt stopp för. Han vill ha den brun och den är ju lite mer hans än min känns det som har ju trots allt varit hans mormors, så ibland får han som han vill. Stolarna däremot skall få sig en omgång med penseln, vilken sommar som helst:)
Pelargonier i alla fönster hör hemma här, Elisabeth hade massor så det försöker vi också ha.  


Här fick jag gömma vännerna som var på besök, vet ju inte om de vill synas just på denna bild:)
Jodå, ni ser rätt massor av tallrikar å väggen, Carl Larssonmotiv. Om jag råkar få syn på Carl Larsson motiv på auktion på något vad det än vara månde så ropar jag in det.
Tapeten är från-69 och i stort sett ser det ut som det gjorde när Elisabeth levde här. Kommer troligen bli det sista rum vi renoverar eftersom vi tycker att det är mysigt och har en viss charm precis som det är.
Soffan kommer dock snart att ryka för den är obekväm och har någon stoppning som jag är allergisk mot i sig.


Carl Larsson uppåt väggarna:)
 


Massor av levande ljus tänds här på kvällarna för mysfaktorn och ibland för värmens skull, en öppen spis har vi också som eldas i nästan varje dag. Naturligtvis beroende på hur varmt det varit ute på dagarna, men i somras tror jag vi eldade så gott som varje kväll.


Här tillbringar vi våra kvällar, med grillning i spisen, spela spel, kort med varandra, sjunga karaoke, se film eller bara sitta och läsa böcker, prata eller ha gäster. Mysigt är det och nu har jag tänkt så mycket på sommaren känner jag så kändes alldeles konstigt när jag tittade ut och såg allt vitt här utanför. Nu blir det en ledig härlig dag för min del, skall fortsätta måla ett skåp och hoppas hinna göra lite julgodis också.
Hoppas ni har en fin dag och vill ni se fler vardagsrumsidéer , kika in på Fabriken.

KRAM

7 kommentarer:

 1. Vilken mysig soffa på översta bilden. Så härligt att frossa i kuddar i en gammal kökssoffa.

  Fin Luciadag. Kram/M

  SvaraRadera
 2. Sådana kökssoffor är så fina. Förstår din man men kan nog hålla med dig att den skulle vara väldigt fin som tex vit. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Vännen, så mysigt det är i er stuga, hemtrevligt är det! Tycker att du ska gå på makens linje och inte måla soffan, allt kan inte vara vitt, men stolarna kan du ju måla. Härligt med ett rum som används för gemenskap! Vad är det för en figur du har i brasan? Ser kul ut!
  Ha det riktigt fint!
  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar kökssoffa och det ovala pelarbordet sen....
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 5. Åh så mysigt!! Du har hittat en gammeldags charm som passar så fint till huset.
  Mina favvodetaljer? Pelagoniorna o alla trasmattorna på golvet -mormorskänsla <3
  Kram Monica

  SvaraRadera
 6. Så mysigt och charmigt vardagsrum, där förstår jag att ni trivs.

  Carl Larsson motiven är jättefina! KRAM Helena

  SvaraRadera
 7. Mysigt! Önskar jag hade plats för en kökssoffa också!
  Tack för titten och kommentaren på min sida! :)
  Kram Mia

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥