torsdag 31 oktober 2013

Moodboard Oktober

satte mig vid datorn och tänkte visa bilder på yngsta pärlans rum som börjar arta sig, men se då hade visst fabriken kommit igång igen. Alltså får det handla om oktober då som jag egentligen gärna hoppar över och inte tänkt skriva något om.  
För mig har Oktober inneburit en hel del tårar men också glädje och tacksamhet, många och långa promenader runt vår vackra sjö för att fylla på livskontot försök till att även njuta av denna månad som varit  oerhört färgrik och vacker utomhus.
Har funderat på det där som många skriver om personligt och privat, men nej detta är inte för privat, glädje och sorg är ju något som drabbar oss alla här i livet om vi får leva tillräckligt länge. För mig är sorg så mycket mer än bara sorg det är också glädje och tacksamhet. Glädje över allt jag har att vara glad över här i livet och tacksamhet över att jag fick ha mina älskade föräldrar i 40 och 46 år. Tacksamhet över att jag har fina vänner som kom med vackra blommor till mig, att mina fina kollegor kom hem till mig och gjorde så min dag blev bra och lämnade det fina hjärtanljusfatet med ängeln i. Vi är alla olika men för mig är det bra att prata om det som händer, jag är tacksam över att många vänner och kollegor orkat lyssna på mig ett sätt för mig att bearbeta det som händer här i livet. Ibland här i livet har jag hört människor säga:
  Varför tillåter inte människor sig att sörja? eller stanna nu hemma till du sörjt färdigt.
Vad menar de som skriver  och säger så, vad har de för rätt att säga och skriva det. Ingen människa vet hur någon annan sörjer, till mångas beklämdhet så har man inte sorg i en vecka, tre eller ett år och sedan går det över. Tårar kommer kanske efter fem år därför att man hör någon sjunga den där sången som ens mamma sjöng när hon stod och lagade mat när man själv var nio år, ser en man med keps som påminner en om ens egen lilla pappa eller när man hör på radion att någon dött och man minns känslorna och tänker på deras familj. Det betyder inte att man inte kan vara glad. Jag är glad. Glad över att jag haft fina föräldrar som tog hand om mig lärde mig massor och glad över att jag fick älska just dem. Det är inte alla som har den turen här i världen, det är jag glad och tacksam över. Sorg är något individuellt och något man bär med sig hela livet.
För andra moodboards av gladare slag kika in på Fabriken.
KRAM

1 kommentar:

  1. Finaste vän, ett så vackert och så känslosamt inlägg! Sorg känner man hela livet som du säger. Det är bara den första känslan och uppgivenheten som bleknar efter en tid och som du säger kan man i sin sorg känna glädje över allt fint som varit. Du beskriver det så bra!
    Jag önskar dig en riktigt fin helg, rara, gulliga, kloka du!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥