söndag 29 juni 2014

Söndagsbilder idag från Marstrand.

Idag har vi gjort en dagsutflykt till Marstrand med släkthalvan på makens sida. En mysig dag då vi började med att gå runt ön och fika på en klippa ut mot vattnet. 
Gick en guidad tur inne på Carl stens fästning.


Där vi blev visade in i bland annat tortyrkammaren, läskiga saker som brottslingarna fick ha på sig beroende på hur allvarligt brott de ansågs ha gjort.


Guiden berättade om att det kom nya rön från Amerika om hur fångarna skulle avtjäna sitt straff.
De skulle inte få vistas så mycket tillsammans utan sitta isolerade , därav byggdes det tre stycken isoleringsceller. Tre fångar valdes slumpmässigt ut av alla på fästningen, de två som satt i ytterkanterna dog efter ett år men han som satt i mitten satt i alla sina fem år som det var sagt att de skulle sitta isolerade. Nu kommer det sorgliga, när han blev frisläppt efter sina fem år kröp han ur cellen, han hade blivit fullständigt galen bland annat slitit av sig allt sitt hår så han lades på en kärra och kördes till dårhuset som man sa på den tiden. Här ser ni målningen som fortfarande finns kvar målad av hans eget blod och brottet som han satt inne för var att han inte trodde på kyrkan och nattvarden. Usch det var så sorgligt så jag kunde inte gå in i cellen och titta då hade jag nog börjat gråta känslig som jag är av mig. Maken gick in och fotograferade.Lite blommor måste ju fotas.


Imorgon börjar Swedish Match Tour så de höll på att rigga för fullt inför det.


Många som går på semester nu, själv har jag en vecka kvar, men skall vara hemma imorgon också och läka mitt huvud, kände efter denna provdag ute att det behövs. Sedan hoppas jag kunna jobba resten av veckan.För fler söndagsbilder kika in här.
KRAM

1 kommentar:

  1. Jag har också gått guidad tur på Carlsteins fästning och det är riktigt spännande, tänk hur det var förr! Sen finns det roliga berättelser om Lasse-Maja. Trots att jag bor nära Marstrand är det längesen jag var där (annat än i jobbärenden förstås men det är inte samma sak).
    Hoppas du mår bra så du kan jobba imorgon och sen är det snart semester, jag jobbar tre veckor till, hemska tanke.
    Ha det fint vännen!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥