torsdag 5 juni 2014

Stilleben ingen lätt nöt att knäcka här.

Veckans torsdagstema hos Fabriken är stilleben, inget som det direkt kryllar av i mitt hem. I vårt hem finns mest funktionssaker, ljuslyktor, inredningstidningar i massor, blommor i vasar vilket iofs kan ses som stilleben men kändes lite fantasilöst och saker som barnen gjort. 
Funderade ett tag på att arrangera en fruktskål :) tidernas mest använda stilleben, vilket man nästan alltid får börja måla av på de flesta målarkurser jag varit på. Jag kände mig dock alldeles för trött för att arrangera något över huvud taget så vi tager vad vi haver sa Kajsa Varg.
Tre skulpturer som står på byrån i sovrummet, som inte direkt står där för att jag tycker att de är det vackraste jag har sett om man nu bara tänker på ytan. Däremot har de ett mycket vackert värde för mig eftersom de är de tre första skulpturer som min äldsta pärla gjorde när hon gick på KV. Hon vill inte ha dem men jag kan för allt i världen inte göra mig av med dem. Jag tänker på alla timmar det tog att göra dem och det är inte lätt att göra saker i gips eller i vax jag har provat.  Här står de tre figurerna tillsammans med min lilla aftonväska och ett par skor som sparats av samma anledning, går helt enkelt inte att slänga när man tänker på yngsta pärlans framfart i dem.


Hoppas ni har det bra. Här hos mig avlöser händelserna varandra begravning, gäster på besök, födelsedagsfiranden, studentfester och avslutningsfix på förskolan, vilket gör att det inte finns tid till bloggande och knappt tid till att njuta av den underbara naturens vår och sommarframfart heller. Vilket absolut måste prioriteras det går så rysligt fort ute nu bland växterna, snart, snart är det min favoritblommas tur att slå ut, Pionen.
KRAM

4 kommentarer:

 1. Men det var väl ett stilleben så fint som något!!!! Härligt med skulpturer av känd konstnär! ;) :)
  Om du vill kan du ju sprida ut dem i hemmet och sätta dem tillsammans med vas, växt och ljuslyktor! Vips så har du fler fina stilleben med den fina konsten! (om du nu vill ha stillben, förstås? ;) Jättefina!
  Kram och ha en fin helg!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Din pärlas konstverk är ju jättefina, jag skulle gärna ha dem hemma hos mig, förstår verkligen att du inte kan göra dig av med dem!
  Ja, man undrar när man ska få tid att njuta av den fina försommartiden, känns nästan helt omöjligt! Det är nog därför jag älskar hösten så mycket då livet får ett lugnare tempo.
  Ha nu n fin pingsthelg, vännen!
  Kramar Eva
  PS. Har idag varit i Mellerud hos min gamla mor och även träffat min härliga brorsdotter med man, det är mycket känslor när man kommer "hem".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ååå så skoj att få träffa sin mamma, så det är dä'r hon bor. Ja det känns alltid när man blir nostalgisk. Sommaren är underbar ute nu, så mycket fint.Kram

   Radera
 3. Vad duktig din dotter är, var ju jätte fina.
  Ha en jätte skön helg/kramen

  SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥