fredag 27 juni 2014

Stockrosorna blommade

För två veckor sedan såg det ut såhär i växthuset. Tomaterna längst till vänster med paprikor framför. Spännande att se om vi lyckas odla fram en paprika.


 Taket öppnas när det är för varmt, så kanske alla växthus fungerar, detta är ju mitt första så ingen stor erfarenhet av växthus , jag tycker dock det är en fantastisk funktion.
Stockrosorna tittar ut.


Och hade börjat blomma, så lycklig jag blev. Det första jag någonsin lyckats driva fram.


Cerise och aprikos färg var det på dem som blommade, såå fint.Förra sommaren köpte vi massor av växter som vi planterade lite här och var runt om på tomten. Tyvärr är det mycket som strukit med, den här rosen har klarat sig och växer nog till sig och blir fin.De sa just på nyheterna att Göteborg leder solligan i Sverige än så länge i år. Det har väl aldrig hänt förr. Hittills har det varit en härlig vår och sommar. För övrigt mår jag lite bättre idag än igår så nu hoppas jag på det bästa gott läkekött och ett enormt bra motståndskraft mot sjukdomar. Imorgon skulle jag sålt på bagageloppis hos Lantligt Anno Irene i Dals- Rostock men jag fick avsäga mig platsen , är nog bäst att vila så mycket det bara går. Min yngsta dotter som fortfarande bor hemma har hjälpt mig massor idag och lagat mat till mig. Skönt att inte vara själv här hemma idag.
KRAM

1 kommentar:

  1. Stockrosor är vackra och när man väl fått dem att etablera sig är det roligt, de är så maffiga! Vilken vacker ros med fina färgskiftningar!
    Gott att du mår lite bättre och att du har hjälp av lilla dotter, ta väl hand om dig, vännen!
    Önskar dig en fin helg!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir alltid lika glad! ♥